Evenimentul Zilei > Justitie > Legătura DNA şi SRI cu MAFIA NOUĂ din Ploieşti. Oamenii procurorului Negulescu, magistratul care l-a eliminat pe incomodul Sebastian Ghiţă
Legătura DNA şi SRI cu MAFIA NOUĂ din Ploieşti. Oamenii procurorului Negulescu, magistratul care l-a eliminat pe incomodul Sebastian Ghiţă

Legătura DNA şi SRI cu MAFIA NOUĂ din Ploieşti. Oamenii procurorului Negulescu, magistratul care l-a eliminat pe incomodul Sebastian Ghiţă

Legătura DNA cu mafia din Ploieşti a ieşit la iveala odată cu declaraţiile date de Sebastian Ghiţă, fostul deputat PSD, fugar, prins în Serbia, conexate cu declaraţiile făcute publice de soţia unui urmărit penal care a dezvăluit modul murdar în care acţiona fostul procuror anticorupţie, Mircea Negulescu, zis “Portocală” sau “Zdreanţă”, dat afară din magistratură. O sinteză jurnaliştilor de la Incisiv de Prahova arată că locul lui Ghiţă, eliminat de DNA, prin Negulescu, a fost luat de un alt personaj protejat de procurorul “Portocală” şi de fostul şef al SRI Prahova, Sabin Iancu. Este vorba despre George Stanciu, zis “Mardare”, care s-a îmbogăţit, de asemenea, cu bani publici, încasaţi prin contracte cu instituţii ale statului.

Legătura DNA cu mafia din Ploieşti a ieşit la iveala odată cu declaraţiile date de Sebastian Ghiţă, fostul deputat PSD, fugar, prins în Serbia. Locul acestuia a fost luat de George Stanciu, zis “Mardare”, fost lider al tineretului PSD din Prahova, care s-a îmbogăţit, de asemenea,  cu bani publici, încasaţi prin contracte cu instituţii ale statului. După ce au fost desconspirate o serie de convorbiri telefonice, făcute publice de soţia unui urmărit penal care a dezvăluit modul murdar în care acţiona fostul procuror anticorupţie, Mircea Negulescu, zis “Portocală” sau “Zdreanţă”, dat afară din magistratură, a picat şi capul şefului SRI Prahova, Sabin Iancu. Jurnaliştii de la Incisiv de Prahova susţin că motivul debarcării din funcţie a lui Iancu, considerat omul de încredere al lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI, care a susţinut-o la şefia DNA pe Laura Codruţa Kovesi, este chiar legutura cu ardare,  personaj numit “al doilea Sebastian Ghiţă”.

Noua mafie din “Republica lui Ghiță” arată legaturile lui George Stanciu, zis „Mardare” cu colonelul Sabin Iancu, fost şef al SRI Prahova, demis tocmai datorita acestor “legaturi” şi Mircea Negulescu, fost procuror DNA, suspendat pentru abateri “disciplinare”. De asemenea, generează multe semne de întrebare în privinţa corectitudinii celor care conduce organizaţia PSD locală.

La doar 36 de ani, „Mardare” deține firme, în nume propriu sau prin interpuși, prieteni de-ai săi, care au avut întotdeauna de profitat de pe urma instituțiilor publice. Restaurantele, firmele de construcții edilitare sau de închiriere/subînchiriere de spații, societățile agricole și, ulterior, controlul asupra unei televiziuni locale (Wyl TV) și a unor publicații online (ziarulincomod, stopinfractori și Telegrama) l-au făcut pe George Stanciu să devină un al doilea Sebastian Ghiță al Ploieștiului, cu care de altfel are multe puncte comune. Majoritatea afacerilor lui Mardare au legături cu banii publici, tânărul „afacerist” din Ploiești beneficiind de protecție înaltă, așa cum el însuși se laudă.

Noua “famiglia”

În timpul scandalului monstru declanşat urmare unor multiple dezvăluiri în spaţiul public, şi-a înaintat demisia din magistratură (cererea fiind înregistrată la CSM pe 20.02.2017, număr lucrare 4262/2017), refuzată de CSM.

Mircea Negulescu este descries ca un personaj care a avut un comportament tipic exponentului unui grup de interese politice şi economico-financiare, prin activităţile sale impulsive, abuzive, pseudo judiciare, a acţionat din interese proprii, din sentimente de răzbunare sau/şi la comanda unor grupuri locale de interese, împotriva unor persoane fizice şi juridice, ca un instrument al materializarii unor repoziţionări locale / preluări ostile străine de legităţile concurenţei loiale de piaţă, în sfera afacerilor comerciale frauduloase.

Scopurile reale au fost, de fapt, o reconfigurare, frauduloasă şi abuzivă, a unor zone de influenţă politico-financiară, respectiv dobândirea, de către alţi poli locali de putere economică, a controlului asupra unor mari segmente din activitatea comercială de pe piaţa afacerilor din Ploieşti şi judeţul Prahova.

Concret, într-un denunţ făcut de fostul ofiţer SRI Adrian Radu se arată că Mircea Negulescu a deschis şi lucrat discreţionar zeci de dosare de cercetare / urmărire penală, “contrar oricăror principii ale unui proces penal şi cu înfrângerea tuturor drepturilor procesual penale ale părţilor / subiecţilor, de regulă administratori de firme de pe piaţa locală a judeţului Prahova dar şi alte persoane fizice pe care le percepea a fi în relaţii de duşmănie cu el ori cu entităţi „prietene” – exemplu relevant fiind cazul celor doi foşti ofiţeri superiori din Prahova ai Serviciului Român de Informaţii, col. (r) Gulianu Florin şi mr. (r) Florea Daniel”.

În această manevră de preluare puterii în judeţul Prahova sunt acuzaţi de complicitate unii judecători precum Iulian Dinu şi Zinica Trandafirescu sau avocaţi, precum Claudia Tănase şi Florin Olteanu.

Toţi ce I care participau la chefuri şi festine, precum în serialul “Noi suntem statul”,  sunt percepuţi şi cunoscuţi sub denumirea “mafia Grupului de la Bravo”.

La aceste mese erau prezenţi:

  • exponenţi ai lumii interlope locale, precum Nicolae Cantemir, Mielu ş.a.
  • persoane din mediul politic / de afaceri / din instituţii publice ale statului român sau media, precul George Stanciu, zis Mardare, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD, ginere – în acea perioadă – al fostului primar PSD al municipiului Ploieşti, Emil Calota, înalt funcţionar public, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, ofiţerul  Sabin Iancu, fost şef al Direcţiei Judeţene de Informaţii Prahova, Bogdan Moraru, zis “Călare”, inspector ITM, membru PSD, jurnalistul Cătălin Stavri.

Cu aceste ocazii, participanţii luau la cunostinţă, divulgate de către procurorul DNA Mircea Negulescu în timpul discuţiilor, despre diverse date / informaţii confidenţiale din dosarele instrumentate de acesta, privind: persoanele vizate de anchete penale, data, timpul, locul, modul sau mijloacele prin care urmau a se administra probe.

Mai grav, unii dintre aceştia, având reprezentarea ca sunt „prieteni” cu procurorul Negulescu se foloseau de numele / funcţia acestuia pentru a-şi asigura, conjunctural, anumite avantaje, sau pentru a-şi ameninţa adversarii / oponenţii. De exemplu, Cătălin Stavri a obţinut contracte de sponsorizare, de publicitate, a platit în cuantumuri modice, derizorii, chirii ale unor spaţii luate în locaţiune, a achiziţionat un autoturism de lux al cărui preţ este mult peste posibilităţile sale financiare legale, a primit bani de la oameni de afaceri pentru a scoate anumite articole denigraoare- prin actiuni circumscrise crimei organizate, etc. Pe de altă parte, Stavri era prezent săptămânal în biroul procurorului Mircea Negulescu, scopul acestor vizite fiind, cel puţin, contrare regulamentului de ordine interioară al unităţii de parchet.

Trafic de influenţă

 

Mircea Negulescu este acuzat că, în anul 2014, din funcţia de procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, şi-a traficat influenţa, atât prin intermediarul George Stanciu cât şi pe lângă Emil Calotă,  vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de reglementare în domeniul Energiei, pentru ca fiul său,  Dragoş Negulescu să fie angajat pe un post de consilier juridic la această autoritate naţională, ceea ce s-a şi întâmplat, încadrarea făcându-se cu fraudarea procedurilor specifice de concurs. Atunci a fost angajat şi fratele lui George Stanciu.

Apoi, imobilul construit de procurorul Negulescu în satul Strejnic, comuna Târgşorul Vechi s-a făcut în condiţii nelegale, frauduloase, interpunându-l pe fiul său. Astfel,  Primăria comunei i-a concesionat fiului procurorului Negulescu o suprafaţă de teren cu destinaţie rezidenţial – construcţie casă, pe baza unui contract de închiriere locuinţă fals, încheiat între acesta şi o bătrână, pentru ca primul să facă falsa dovadă că ar avea domiciliului în acea localitate. Proprietara locator nu cunoaşte să-şi fi dat vreodată acordul ca numitul NEGULESCU DRAGOŞ să-şi stabilească domiciliul la ea în casă. Uzând de fals, a înşelat SPCLEP Prahova care a emis o Carte de Identitate lui Dragoş Negulescu, cu domiciliul la adresa respectivei proprietare din com. Târgşorul Vechi-sat Strejnic. Construcţia propriu-zisă este realizată cu încălcarea gravă a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii – republicată şi actualizată 2016, completată şi modificată prin OUG nr. 41/2015 şi a Legii nr. 10 din 18 ianuarie 1995 privind calitatea în construcţii, actualizată la 6 iulie 2015 cu Legea nr. 177 /2015 publicată în M.O. nr. 484 din 2 iulie 2015 .

Alte acuzaţii aduse în Incisiv de Prahova: 

Procurorul NEGULESCU MIRCEA nu are acte justificative pentru materiale, manoperă lucrări şi alte prestări servicii, iar cele pe care, totuşi, le-a procurat, sunt false:

– anumite facturi au fost achitate de numitul VÂLCEA ION, cămătar din Comarnic, îndeosebi tabla acoperişului marca WETTER BEST, pe care acesta a achitat-o firmei SC DEPACO SRL Băicoi[11],

– alte lucrări şi plăţi au fost făcute de cămătarii CANTEMIR NICOLAE VASILE şi MELIU din comuna Bărcăneşti ,

– i-a cerut lui VLAD CONSTANTIN, zis “ŞOMERU’ ” să-i cumpere materiale[12].

În detaliu, situaţia se prezintă astfel:

Magistratul a obţinut terenul de sub construcţie şi cel aferent şi a ridicat casa în condiţii nelegale, frauduloase, interpunându-l pe fiul său, NEGULESCU DRAGOŞ ALIN.

Astfel, pe baza unor înscrisuri cunoscute a fi false, Primăria comunei Târgşoru-Vechi prin expunerea de motive şi consilierii locali, prin decizie, au aplicat abuziv legislaţia privind acordarea unor facilităţi tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, concesionându-i, pe o perioadă de 90 ani, fiului procurorului NEGULESCU MIRCEA, NEGULESCU DRAGOŞ ALIN, o suprafaţă de teren cu destinaţie rezidenţial – construcţie casă.

Pentru a se face dovada domiciliului în acea localitate, s-a încheiat un contract fictiv de locaţiune / închiriere locuinţă, între o proprietară de sex feminin, bătrână,  cu handicap sever, nevăzătoare, şi numitul NEGULESCU DRAGOŞ ALIN. Proprietara locator nu cunoaşte să-şi fi dat vreodată acordul ca numitul NEGULESCU DRAGOŞ să-şi stabilească domiciliul la ea în casă şi nici nu a semnat contractul de închiriere. Este posibil ca actul juridic să fie semnat, în locul titularei, de fiul acesteia, ŞTEFAN, fost ofiţer de poliţie, acum pensionat, aflat în relaţii de prietenie cu procurorul NEGULESCU MIRCEA, căruia, în timpul activităţii, îi înmâna „fişicuri cu bani”.

Uzând de înscrisul fals, NEGULESCU DRAGOŞ ALIN a înşelat SPCLEP Prahova care i-a emis o Carte de Identitate cu domiciliul la adresa respectivei proprietare din com. Târgşorul Vechi-sat Strejnicu.

Despre aceste fapte cunosc şi vecinii pesoanei la care NEGULESCU jr. şi-a stabilit domiciliul, dar şi primarul comunei, DRĂGAN NICOLAE.

Construcţia propriu-zisă este realizată cu încălcarea gravă a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii – republicată şi actualizată 2016, completată şi modificată prin OUG nr. 41/2015 şi a Legii nr. 10 din 18 ianuarie 1995 privind calitatea în construcţii, actualizată la 6 iulie 2015 cu Legea nr. 177 /2015 publicată în M.O. nr. 484 din 2 iulie 2015 .

Procurorul NEGULESCU MIRCEA nu are acte justificative pentru materiale, manoperă lucrări şi alte prestări servicii, iar cele pe care, totuşi, le-a procurat, sunt false:

– anumite facturi au fost achitate de numitul VÂLCEA ION, cămătar din Comarnic, îndeosebi tabla acoperişului marca WETTER BEST, pe care acesta a achitat-o firmei SC DEPACO SRL Băicoi[13],

– alte lucrări şi plăţi au fost făcute de cămătarii CANTEMIR NICOLAE VASILE şi MELIU din comuna Bărcăneşti ,

– VLAD CONSTANTIN, zis “ŞOMERU’ ”, căruia NEGULESCU MIRCEA i-a cerut lui să-i cumpere materiale[14].

Notă: o înregistrare audio, afirmaţiile din luna ianuarie a. c. ale lui VLAD CONSTANTIN:

(V.C-tin.) – Geamurile i le-a făcut Băcanu (n. red. – de la casa construită de Negulescu Mircea în sat Strejnicu, com. Târgşor, jud. Prahova)…

(V.C-tin.) – Fierul beton mi l-a cerut mie.

(V.C-tin.) – A modificat proiectul fără avize / autorizaţii (n.n. – la casa din Strejnicul)…Casa a fost făcută de cămătarii Cantemir şi Melinte Nu are acte justificative, niciunul!!

VLAD CONSTANTIN, alias “ ȘOMERU’ ”, care a făcut DENUNŢURI la cererea magistratului, a mai afirmat că procurorul i-ar fi cerut să evite anumite nume, printre care cel al lui CANTEMIR NICOLAE VASILE din Bărcăneşti, jud Prahova.

Noutate ABSOLUTĂ: NEGULESCU MAI ARE UN TEREN, DAR ÎN TÂRGŞORUL NOU

CE ALTE LUCRURI ÎNFIORĂTOARE SPUNE VLAD CONSTANTIN, zis „ ŞOMERU’ ”, în luna februarie a. c. despre NEGULESCU MIRCEA:

La momentul vorbirii, inculpatul VLAD CONSTANTIN alias “ȘOMERU’” (care era, iniţial, prieten cu procurorul NEGULESCU MIRCEA), relatează momentul în care magistratul dorea să îi deschidă un dosar penal lui GHIȚĂ SEBASTIAN, fost deputat și fost membru în Comisia permanentă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI (în prezent DEPISTAT ÎN Serbia).  VLAD CONSTANTIN susține în faţa interlocutorului că NEGULESCU i-ar fi fi spus că a înregistrat-o pe șefa DNA, LAURA CODRUȚA KOVESI, atunci când i-a cerut acordul / avizul pentru începerea urmăririi penale in rem ceea ce presupune, procedural, existenţa pe rolul unităţii de parchet a unui dosar penal cu prezumtiv făptuitor GHIȚĂ SEBASTIAN. Scopul înregistrării şefei DNA (nu este clar dacă ambientală sau a discuţiei telefonice) a fost de a o putea şantaja pe aceasta (“ca să poată să o ardă”), ulterior, în cazul în care avizul ar fi fost negativ. Procurorul NEGULESCU MIRCEA a aşteptat acest acord 2 (două) zile.

VLAD CONSTANTIN alias “ ȘOMERU’ ” dă mai multe detalii despre dosarele instrumentate de procurorul  NEGULESCU MIRCEA, despre afacerile acestuia și preluarea unor afaceri ale altor persoane, printre care cele ale cms. şef de poliţie ISPAS CONSTANTIN, fost şef al Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova din cadrul M.A.I., dar și despre denunțurile pe care el, VLAD CONSTANTIN alias “ ȘOMERU’ ”, le-a făcut la cererea magistratului, afirmând că procurorul i-ar fi cerut să evite anumite nume, printre care cel al lui CANTEMIR NICOLAE VASILE din Bărcăneşti, jud Prahova.

De asemenea, conform mărturiei lui VLAD CONSTANTIN alias "ȘOMERU’ ”, „informator” al procurorului NEGULESCU MIRCEA, acesta ar fi încercat să îl compromită pe șeful Serviciului Teritorial Ploiești al DNA, procurorul ONEA LUCIAN, și pe fina acestuia, procuror la aceeaşi unitate de parchet, DEACONU GIRUELA.

Dimensiune corupţiei din Republica lui Ghiţă este relevatăşi de discuţiile din luna februarie 2017 a căror înregistrare este în posesia jurnaliştilor de la Incisiv de Prahova:

<<<<  VLAD CONSTANTIN alias “ ȘOMERU’ ” (V. C-tin.) – Bă tu ești sănătos? S-a dus la doamna Kovesi și a înregistrat-o. Când i-a deschis dosarul lui Ghiță și a așteptat două zile acordul. Îmi spunea mie: nu îmi dă ea acordul, înțelegi! El știa că va fi compromisă imaginea lui doamna… Ghiță…

VOCE (V): Kovesi!

(V. C-tin.) – Da, doamna Kovesi! Deci el aștepta ca doamna Kovesi să zică nu, ca să o poată să o ardă… Înțelegi, deci asta a făcut el. El asta a făcut. Când se întâlnește cu un om, se gândește la pista cum poate să îl ardă.  (….) Bă, tu nu înțelegi?  S-a dus printr-un puci. Să te duci la șefa ta și să îi spui: Îmi dai? El aștepta să zică doamna Kovesi nu, ca să o ardă…

(V): Și pe Kovesi?

(V.C-tin.) – Băi tu ești nebun? Eu am rămas mut când mi-a spus. Dacă pentru Onea (n. Red. – este vorba de inculpatul Onea, om de afaceri) și nevasta lui Onea a creat jurisprudență… Mă tu ești sănătos? L-a învățat un judecător cum să ia terenuri… şi apoi a vrut să-l facă pe judecător că a procedat şi el la fel, aşa cum îl învăţase acel judecător să ia terenul. Se vehiculează numele lui Teişanu (n.n. – TEIŞANU FLORENTIN de la Curtea de Apel Ploieşti).

(V): Am văzut la televizor….

(V.C-tin.) – Deci, şi acum vrea să îl ardă pe judecător. Că și ăla a făcut acea manevră. Omul nu e sănătos!

(V): Ce judecător?

(V.C-tin.) – Ce se întâmplă? Dosarul asta nu a fost făcut să mă ardă, să mă aresteze, ci să mă șantajeze, să mă duc tot la el..

(V): Dar cine a început dosarul ăsta, știi?

(V.C-tin.) – Cioca, aia e procuroarea lui (n.n. – CIOCA MARIA FLORENTINA – procuror şef Secţie urmărire penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova). Cioca și cu asta Cristea Luminița (n. n. – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti)… Înțelegi?

(V): Păi și acuma?! Pe aia o făcea jegoasă, pe Cristea aia…

(V.C-tin.) – Păi așa face el, ca să te instige, ca să zici și tu ceva. Și… Să te instige. Așa a făcut la mine cu Onea și Giruela. Și zice: „Zdreanța aia”, nu „joasa aia” de Giruela a luat toate dosarele tale de la Văduva, ca să te ardă, să vadă unde te-a favorizat asta! Zic: Tocmai bine, să le deschidă, dacă nu s-au prescris, să îi ardă pe ăia, că eu am fost defavorizat.

(V): Deci nu pot să cred că așa vorbea de Giruela Deaconu, procuroarea de la DNA… Colega lui…

(V.C-tin.) – Măi nebunule, tu nu înțelegi că pentru nevasta lui Onea a creat jurisprudență să o ardă și pe aia că nu a putut să îl ardă pe Onea ?!

(V): Nu pot să cred!

(V.C-tin.) – Păi pe mine m-a pus să îl reclam pe Onea la București. Dar eu nu l-am reclamat cu fapte penale,  (ci) că e obedient, că…

(V): Păi asta știam, că vrea să îi ia locul lui Onea…

(V.C-tin.) – Cu puciuri. Deci eu mi-am dat seama de vreo 2 luni, dar nu am mai putut să scap de el. Nu am mai putut! Îți arăt mesajele. Vino să ne întâlnim… Păi, decolam de la Turnu Severin și ziceam că fac o oră și 40 de minute. În 20 minute: unde ești? ce faci? Îi trimitem poze din avion: lasă-mă frate că cad dracului cu ăsta…

(V): Era disperat Negulescu…!

(V.C-tin.) – Băi frățioru’, așa ceva nu am mai … prefer să stau la puşcărie… Îmi spunea mie: „Cel mai deștept procuror, eu sunt !”  Fratele meu făcea dosare. Dacă apucă să prindă pe unul… A avut o relaţie cu Andreea Cosma (n.n. – notar public din Ploieşti, deputat în Parlamentul României, inculpată într-un dosar instrumentat de Negulescu) …ce crezi că din dragoste … cu parfumuri, cu d’astea … A denigrat-o, a vorbit urât de ea că o f__e, că … Am scris 36 de pagini despre Andreea Cosma … şi i-a dat alteia dosarul să-l claseze. Mie mi-a arătat un dosar…Eu am vrut să îl bat pe Alexe (n.n. – Alexe Răzvan, inculpat în acelaşi dosar cu Andreea Cosma) în față la Tribunal. Știe toată lumea. Alexe a făcut un denunț mincinos pe mama la o avocată și mi l-a arătat mie Negulescu. Și a pus o martoră din asta, pe o care f__ea el. O știu…Înțelegi, cu identitate protejată și îmi arată mie: „Uite, domne, câte fac eu pentru tine, tu ești fratele meu!”  Înțelegi?

(V): Da…

(V.C-tin.) – Dacă s-a dus mă la cârciumă să îi însceneze lui ăla… Procuror cu grad de Înalta Curte… I-a cerut lui Vlad Constantin să-i denunţe pe Ghiţă şi Tudose.

Despre judecătoarea Ana Maria Lupu, al cărei soţ este poliţist şi ar putea lesne afla aspecte incomode, delicate, (n.n. – Lupu Ana Maria este judecător la Tribunalul Prahova), Negulescu a afirmat că e largă în p___ă şi suge p__a. Aşa ceva nu se spune dacă ai avut o femeie!

(V.C-tin.) – Negulescu i-a arătat lui Şchiopulescu denunţul formulat de Vlad Constantin împotriva lui …  – Ăla ce a făcut? I-a dat clasare, i-a plătit operația lui Negulescu, l-a dus la doctor, la Munteanu, la București… (n. n. – nu este clar dacă este vorba de dr. Munteanu Andrada Despina – medic chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă de la Spitalul Clinic de Urgenţă « Sf. Pantelimon » Bucureşti sau  dr. Rubin Munteanu de la Spitalul Euroclinic din reţeaua sanitară privată « Regina Maria »).

(V): Șchiopulescu i-a plătit operația lui Negulescu?

(V.C-tin.) – Nu am probe, eu spun ce știu, dar nu pot să declar eu asta, că mă bagă ăștia la alte căcaturi. Înțelegi? Și după aia i-a luat toate afacerile lui Ispas (n.n. – cms. şef de poliţie ISPAS CONSTANTIN, inculpat de Negulescu), le-a luat Negulescu. Ce făcea acum cu Șchiopulescu?  Ce făcea Ispas cu Șchiopulescu, începea să facă Negulescu cu Șchiopulescu. L-a pus pe unul să îi dea bani cu camătă. L-a băgat pe ăla pe șantaj și camătă. Când m-am dus să îl denunț pe Doman (n.n. – fost poliţist la Poliţia Rutieră) zice: cu o singură condiție! Nu îmi scrii de Cantemir și de Melinte. Bine, domne, nu scriu… A fost ăsta mormânt: dacă scrii, eu te omor…

(V.C-tin.) – Unde e Negulescu, e şi Stavri cu contracte de sponsorizare. Stavri Cătălin stă cu jumătate de chirie prin Rosal (n.n. – firma care prestează servicii de salubritate urbană în Ploieşti)….

(V.C-tin.) – Geamurile i le-a făcut Băcanu (n.n. – de la casa construită de Negulescu Mircea în sat Strenicul, com. Târgşor, jud. Prahova). ..

(V.C-tin.) – Fierul beton mi l-a cerut mie.

(V.C-tin.) – A vrut să-l ardă pe Ciomag de la VILEFORD. L-A trimis pe Lucică în puşcărie la ordinul lui VILEFORD.

(N.N. – Pe înregistrare se vorbeşte despre defrişările ilegale făcute de edilul din Valea Doftanei, despre care omul de afaceri Vlad Constantin susţine că a fost convins de procurorul Negulescu să nu facă denunţ împotriva lui. Din înregistrare mai reiese că actualul primar din Valea Doftanei, Lucian Costea, ar fi „pus umărul” la înlăturarea fostului primar din localitate, Ion Manea. Afaceristul Vlad Constantin declară că atunci când a încercat să denunţe defrişările ilegale comise de Lucian Costea, procurorul Negulescu s-a opus.)

(V.C-tin.) – I-a arătat lui Ionescu denunţurile împotriva sa din dosarul penal.

(V.C-tin.) – I-a devoalat măsura reţinerii preventive a lui Toader Cristinel, că un anume Gortoescu are plângere penală / dosar penal, că chestorul de poliţie Dosaru Viorel are urmărire penală („…să vezi ce-l fac pe chestorul ăsta!”…)

(V.C-tin.) – Negulescu a primit bani de la Goicea, Bernea, îl lăsa banii pe banchetă.

(V.C-tin.) – A afirmat despre judecătorul Olteanu că este un hoţ,

(V.C-tin.) – A modificat proiectul fără avize / autorizaţii (n.n. – la casa din Strejnicul)…Casa a fost făcută de cămătarii Cantemir şi Melinte Nu are acte justificative, niciunul!!

(V.C-tin.) – A dezvăluit în cârciumă, faţă de mine că, într-un dosar penal, are cooperare cu Serviciul Român de Informaţii.

O altă inregistrare audiodin care reiese cum procurorul Negulescu Mircea, alias Zdreanta -„fabrica” ilegal dosare unor oameni de afaceri pentru a sustine gruparea de crima organizata de la „BRAVO”, foloasele primite de pseudo-procurorul in cauza dar si foloasele primite de locotenentii mafiei de la „BRAVO”, printre care si „deontologi”, pseudo-jurnalisti, Ghita Sebastian, Blejnar, Marta etc.

Sunt, de altfel, mai multe înregistrări care vor fi puse la dispoziţia D.I.I.C.O.T.

[1] STAVRI CATALIN a fost depistat consumator de cannabis, cum, de altfel, singur a recunoscut (cf. rechizitoriului din dosarul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiesti nr. 85/D/P/2005, din 08.05.2006,  in care a fost invinuit ca si consumator de droguri, alaturi de prietena sa de la acea vreme, pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 4, alin. 1 din Legea 143/2000, fiind depistati de BCCO Ploiesti). I s-a inlocuit raspunderea penala cu amenda administrativa, conform fostului art. 18, indice 1 Cod penal vechi.

[2] Deţinută de SC EKONATIONAL DISTRIBUTION SRL prin Alina Dragnea, concubina lui Tănăsescu Adrian Cătălin.

[3] Administrată de SC INTERCOM T&T SRL.

[4] Locație deținută de fratele consilierului local PSD, George Stanciu.

[5] Din satul Româneşti, com. Bărcăneşti, jud. Prahova. Are 48 de ani, este preşedintele Oamenilor de Afaceri Rromi din judeţul Prahova şi membru al Clubului Rotary. Este proprietarul unei ferme de animale şi al unei pensiuni turistice. A fost unul din ospătarii lui Nicolae Ceauşescu. În anul 2013 a reclamat ca i s-au furat 200.000 euro, bijuterii şi un ceas de aur, toate depuse într-o casetă / cutie de valori închiriată la Raiffeisen Bank – Sucursala Ploieşti. Este notoriu în mediu pentru chefurile pe care le organizează cu diverşi procurori, îndeosebi la Restaurantul “Două tramvaie” din Ploieşti, str. Ştefan Greceanu, proprietatea sa.

[6] „Ăla de la salubritate plăteşte nu ştiu cât chirie, Stavri plăteşte la sfert…”

[7] Numitul STAVRI CĂTĂLIN şi-a achiziţionat în leasing de la o firmă din Bucureşti un Mercedes AMG cu valoarea de catalog de 60.000 euro luat de la un dealer din Ploieşti. Autoturismul de culoare neagră, este înmatriculat cu nr. B – 109 DRN

[8] A se citi, pentru rigoare, dreptul la replică al celeilalte publicaţii electronice omonime, Incomodph.ro, în http://www.incomodph.ro/media-incomod/social/3373-satul-de-gafele-celor-de-la-incomod-ph-am-oferit-un-drept-la-replica-citeste-si-minuneaza-te

[9] Un fragment din transcriptul înregistrării audio prezentată public de senatorul Savu Daniel:

-Mircea Negulescu (M.N.): Claudia Tanase… da? Claudia! Hm?

–Interlocutor: Dar tu ai incredere in Claudia asta?

–M.N.: Da! Claudia mi l-a dat pe Badescu, pe nasul, ca sa fim ok, asa!

–Interlocutor: Ea ti l-a dat pe Badescu?

–M.N.: Ea cu Tanase, da! (…)

–M.N.: Stii, am avut eu o relatie cu Claudia, mi-a zis-o Patraru.

–Interlocutor: Ma, nu te-a rugat nimeni!

–M.N.: Mi-a zis Patraru, ma! Cum nu m-a anuntat nimeni?

–Interlocutor: Asta este santaj, ma!

–M.N.: Pai e santaj, ma!

–Interlocutor: Da-l pe Patraru pentru santaj, da-l in p… ma-sii…

–M.N.: De ce sa-l bag pe Patraru?… (neinteligibil)

–Interlocutor: Ce treaba are el ca ai regulat-o tu pe Claudia?

–M.N.: Pai eu le regulez pe toate, sa moara mama! Nu pot sa stau o ora! Deci nu pot sa ma salut cu o femeie cunoscuta pe…

–Interlocutor: Asta-i santaj! Asta-i santaj!

–M.N: Stiu! Da, chestia asta o stii numai tu si Sabin (n.n. – şeful DJI Prahova a SRI)!”

[10] Dosarul nr. 1422/105/2015 al Tribunalului Prahova – Încheierea nr. 93 din 4 martie 2015: „Solutia pe scurt: In baza disp art.226 Cod proc. penala, admite propunerea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, si in consecinta: In baza disp.art.226 alin.1 si 2 Cod proc. penala rap. la art.223 alin.2 Cod proc. penala dispune arestarea preventiva a inculpatului BADESCU IULIAN, pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 04.03.2015 si pana la data de 02.04.2015, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventiva a inculpatului. In baza art.275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare.”

[11] Cu sediul în Băicoi, str. Înfrăţirii, nr. 76 B, J/29/843/1999, CIF RO 12347950, cont RO3333BTRL03001202560235XX

[12] “L-a trimis pe nepotu-său, să vezi cât e de jegos. L-a trimit pe nepot să îi dau lemn mai ieftin. M-a pus să îi iau fier beton şi să îi dau pentru casă. I-am zis că nu îi iau, că nu am bani.”

[13] Cu sediul în Băicoi, str. Înfrăţirii, nr. 76 B, J/29/843/1999, CIF RO 12347950, cont RO3333BTRL03001202560235XX

[14] “L-a trimis pe nepotu-său, să vezi cât e de jegos. L-a trimit pe nepot să îi dau lemn mai ieftin. M-a pus să îi iau fier beton şi să îi dau pentru casă. I-am zis că nu îi iau, că nu am bani.”

 George Stanciu, zis „Mardare, cu geamăna pentru care a divorţat, şampanii şi dansuri erotice la Loft de Mamaia cu aromă de SRI!

Cel mai popular loc de fițe din România, în perioada verii, este fără doar și poate LOFT, situat strategic în stațiunea Mamaia. Vedete mondene, persoane publice, politicieni, fotomodele, oameni de afaceri sau pur și simplu oameni de rând de toate vârstele iau cu asalt deja celebrul local, odată cu deschiderea sezonului estival, în ciuda prețurilor extrem de piperate.

Șampanie cu roaba, muzica la maxim, trabucuri, dar și substanțe interzise care pot fi cumpărate de la diverși amatori de Loft – toate par să se afle în acest loc foarte populat, sau cel puțin așa susțin cei care îl frecventează.

Dar cine se află în spatele acestei afaceri de mare succes? De exemplu, anul trecut de 1 Mai, cei de la Can Can spun că patronii Loft au încasat între 210 și 338.000 euro CASH în doar două zile.

Intresant este că nici ANAF și nici DIICOT nu au călcat vreodată pragul Loft, deși localul ar putea prezenta interes din mai mult puncte de vedere. Dar oare de ce?

Ei bine, pentru că patronii par a fi oameni cu relații alese. Unul dintre aceștia este Biriş Ion Andrei zis Bucă și care este căsătorit cu Anca, fiica celui care a stat mult timp la butoanele serviciilor secrete, celebrul Virgil Măgureanu.

Se leaga, nu? ’’Mardare”, Filipine, Loft, Zdreanta-Portocala, Iancu Sabin fost sef la SRI Prahova (“locotenentul” lui Coldea care la randul sau era “locotenentul “ lui Magureanu), etc.

Celălalt este Petre Berciu și este șeful recunoscut al afacerii. Cu siguranță cei doi patroni au abilități de antreprenor și au știut să-și construiască o afacere de mare succes, însă în România acest lucru este aproape imposibil, dacă nu ai relațiile potrivite. O spun toți cei care au intrat în  faliment de-a lungul timpului în ciuda premiselor favorabile.

Anul trecut, pentru a intra în Loft, trebuia să-ți cumperi o brățară, care costa 250 lei doar pentru accesul pe o zi, sâmbăta sau 350 lei dacă doreai și pentru duminica. În acești bani era inclus și un meniu. Dacă voiai doar să intri plăteai 150 lei și fără câteva sute de lei în buzunar, te uitai la ceilalți cum beau și mânâncă.

Firma pe care s-au vândut brăţările şi a dat bon fiscal pe consumaţie se numeşte SC Global Drinks International SRL, RO 2765131. Acţionarii oficiali sunt: Măluşel Petre Dan zis Mielu’ din Predeal, Biriş Ion Andrei zis Bucă – ginerele fostului director SRI Virgil Măgureanu, Ghizdavu Ovidiu Septimiu şi Pazara Cristina – celebra Tana Ardeleanu din scandalul Terasa Anda din anii ’90 de la ziarul ZIUA şi soţia purtătorului de cuvânt al OMV Petrom şi totodată şeful de corporate affairs al gigantului petrolier. Petru Berciu zis Pepe nu apare în acte, lucru ciudat, el fiind însă bossul recunoscut al afacerii, potrivit Can Can.

Cam așa arată LOFT în termeni de business. Interesant este însă ca din nou în schemă apare indirect un serviciu secret sau mai exact unul dintre cei care s-a aflat la butoane. De data aceasta, Virgil Măgureanu, al cărui nume îl regăsim în mai multe spețe cu bani mulți.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: