Procurorul General i-a răspuns lui Toader în scandalul DESECRETIZĂRII PROTOCOALELOR. PLANUL lui Augustin Lazăr în scandalul momentului. „Facem o analiză!”

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, marţi, cu privire la solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de desecretizare a protocoalelor încheiate între structurile de Parchet şi Serviciul Român de Informaţii, că Ministerul Public va face mai întâi o analiză de legalitate, iar apoi va lua o decizie. Desecretizarea protocoalelor dintre DNA și SRI au redeschis Cutia Pandorei în peisajul justiției din România. Tudorel Toader, ministrul Justiției a cerut luni, oficial, procurorului General, Augustin Lazăr, desecretizarea acestor controversate și negate protocoale.

''Este o decizie importantă desecretizarea şi ea se va lua de îndată ce se va încheia operaţiunea de analiză temeinică în această problemă. Ca orice altă decizie, Ministerul Public face mai întâi o analiză de legalitate, apoi luăm măsura. Discutăm de principiu, facem o analiză pentru a vedea dacă există condiţiile legii pentru aceasta'', a explicat Lazăr, la sediul CSM, potrivit agerpres.ro.

 

DESECRETIZAREA PROTOCOALELOR DNA-SRI, un butoi cu pulbere. Toader, SOLICITARE OFICIALĂ către procurorul general! Informații de ultimă oră!

Reamintim că, vineri, Klaus Iohannis a avut o primă reacție în legătură cu protocoalele SRI-DNA. Așadar, pentru prima dată, printr-un comunicat transmis de Administrația Prezidențială se fac precizări importante în legătură cu acest subiect controversat, vehiculat de multe ori, de-a lungul timpului, în spațiul public. Președintele a adâncit și mai mult sămânța de scandal, spunând că aceste protocoale nu au fost aprobate de CSAT.

”În data de 19 martie 2018, ministrul justiției, Tudorel Toader, i-a solicitat lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în baza prerogativelor constituționale și a competențelor legale, comunicarea următoarelor aspecte:

- Dacă și câte protocoale secrete au fost încheiate între Ministerul Public, Direcția Națională Anticorupție și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism pe de o parte și Serviciul Român de Informații, pe de altă parte;

- Data încheierii și semnatarii respectivelor protocoale;

- Demararea procedurii legale de desecretizare a conținutului acestora”, potrivit anunțului făcut de Tudorel Toader.