Evenimentul Zilei > Justitie > Lazăr, atacat dur la Antena 3. „Bă, te-am făcut şi te fac şi acum. Fac ceva pe tine.” Alertă în media
Lazăr, atacat dur la Antena 3. „Bă, te-am făcut şi te fac şi acum. Fac ceva pe tine.” Alertă în media

Lazăr, atacat dur la Antena 3. „Bă, te-am făcut şi te fac şi acum. Fac ceva pe tine.” Alertă în media

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, se află în centrul unui noi controverse. Augustin Lazăr a transmis un mesaj de ultimă oră, prin Ministerul Public, după ce a primit premiul Grupului pentru Dialog Social.

Acesta a declarat că se simte foarte onorat să primească acest premiu și dorește să „îl transmită domnului Iulius Filip și tuturor dizidenților din cadrul Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România, o dată cu asigurările mele că astăzi Ministerul Public este o instituție care activează la cele mai înalte standarde profesionale”.

Mesajul lui Augustin Lazăr a stârnit controverse în spațiul public, iar jurnalistul Răzvan Savaliuc a lansat un atac devastator la adresa procurorului general.

”Este un act de cinism din partea unui om care parcă sublinia următorul mesaj: "Bă, te-am făcut şi te fac şi acum. Fac ceva pe tine. Uite că pe mine mă laudă pentru ce ţi-am făcut". Cam aşa este mesajul lui Augustin Lazăr. Eu cred că omul ăsta şi-a pierdut reperele. Nu ştiu pe ce lume trăieşte. Nu realizează că, în felul ăsta, jigneşte profund nu doar pe Iulius Filip, ci ceea ce reprezintă el pentru naţiunea română, adică un simbol al rezistenţei anti-comuniste. Deci omul ăsta este capabil de nişte cruzimi înfiorătoare, nu are niciun pic de compasiune pentru fiinţa umană. El ştie că omul ăla a suferit cumplit, stând în închisoare mai mult decât trebuia pentru că el nu a vrut să-l elibereze condiţionat, că a spus că nu a dat indicii temeinice de îndreptare. Probabil, ar fi trebui să facă un angajament cu securitatea şi să recunoască că a greşit gândit liber, într-o perioadă comunistă”, spune Răzvan Savaliuc.

„Omul ăsta nu are ce cauta în funcţia asta şi este vina preşedintelui României care i-a dat nas, este vina partidelor de opoziţie şi a unor ONG-uri plătite de afară, care îl ridică în slăvi pe omul ăsta în mod nemeritat, aşa cum au făcut şi cu Laura Codruța Kovesi, când au început să apară dezvăluirile despre abuzurile înfiorătoare de la DNA. S-au dus ambasadorii să o decoreze. Titlurile astea nu au nicio valoare, atâta timp cât sunt date de niște persoane care ascund abuzurile şi nu apără decât nişte oameni pentru interesele lor personale. Eu mă întreb, premiul ăsta dat de GDS cât o fi costat? Care este preţul pentru premiul pe care Augustin Lazăr trebuie să-l plătească?”, a spus jurnalistul Răzvan Savaliuc.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.