Editura Evenimentul si Capital

Laura Georgescu încearcă să se apere pentru lipsa de reacţie faţă de practicile Antenei 3: "Eu am un singur vot în CNA. Patru membri sunt în concediu de odihnă"

13-12/laura-georgescu-1024x576-465x390
Autor: | | 12 Comentarii | 2066 Vizualizari

Preşedintele CNA, Laura Georescu, încearcă să se apere pentru lipsa de reacţie faţă de campanie de instigare la ură lansată de Antena 3 după condamnarea lui Dan Voiculescu. Laura Georgescu susţine că a monitorizat postul pe subiectul prezentării procesului ICA şi că acest caz poate fi analizat doar într-o şedinţă în care sunt prezenţi minimum opt membri ai Consiliului, însă patru dintre ei sunt în prezent în concediu de odihnă. Declaraţiile acesteia vin în contextul în care preşedintele PMP, Elena Udrea a anunţat că va depune plângere penală împotriva ei, pentru că nu s-a autosesizat faţă de practicile Antenei 3

Preşedintele CNA a declarat, într-un comunicat remix Mediafax, că legislaţia actuală nu permite rechemarea membrilor aflaţi în concediu, adăugând că aceştia nu se supun prevederilor aplicabile funcţionarilor publici, care permit şefului instituţiei să îi cheme din concediu, la propunerea şefului ierarhic.

"Eu, personal, am un singur vot pe care îl pot exercita exclusiv în cadrul unei şedinţe în care sunt prezenţi minimum opt membri (din cei 11 ai Consiliului, n.r.). Ţin să menţionez că Direcţia Monitorizare din cadrul CNA are raportul de monitorizare începând chiar cu data de 04.08.2014, iar subiectul (modul în care Antena 3 a prezentat desfăşurarea procesului ICA, n.r.) va fi pus cu celeritate pe ordinea de zi a proximei şedinţe a Consiliului", a spus şefa CNA.

Laura Georgescu a încercat să se apere faţă de acuzaţiile care i-au fost aduse invocând un caz similar, petrecut în anul 2013, atunci când Realitatea Media i-a făcut plângere pentru nerespectarea atribuţiilor, iar ea a primit decizia de neîncepere a urmăririi penale.

"În luna august 2013, Consiliul a avut o unică şedinţă, în data de 22.08. 2013, dată la care Realitatea Media mi-a făcut plângere penală pe un subiect similar cu cel în discuţie astăzi (Ordonanţa Preşedinţială obţinută împotriva România TV). În data de 08.08.2014, am primit NUP şi, potrivit noului Cod penal, costurile judiciare inutile sunt suportate din bugetul de stat, adică din taxele şi impozitele plătite de contribuabilul român", a declarat Georgescu, potrivit comunciatului.

Reacţia Laurei Georgescu vine după ce liderul PMP, Elena Udrea, a anunțat că partidul va depune plângere împotriva șefei CNA, Laura Georgescu, pentru că instituția pe care o conduce nu s-a autosesizat față de practicile Antena 3 cu privire la instigarea din ultimele zile de a participa la protestul de ieri din fața Palatului Cotroceni.

"De asemenea, CNA nu a întreprins niciun demers pentru a stopa discursul manipulator care a degenerat în forme de dezordine publică la manifestarea de duminică. CNA nu a încercat să echilibreze situația la Antena 3 nici în ceea ce privește modul părtinitor, neprofesionist în care a fost prezezentată cazul Dan Voiculescu în ultimele zile ale dosarului penal în urma căruia acesta a fost condamnat. Constatăm că instituții cum au fost Jandarmeria Română, CNA sunt subordonate în acest moment, nu doar actualei puteri, sunt subordonate în acest moment și trustului lui Dan Voiculescu", a spus Elena Udrea.

Marele regret al lui Nicolae Ceausescu, inainte de MOARTE! Nu a apucat: Acum ma TERMINA el

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI