Evenimentul Zilei > Justitie > Laura Codruța Kovesi, surpriză la salariu! Ce reiese din declarația sa de avere
Laura Codruța Kovesi, surpriză la salariu! Ce reiese din declarația sa de avere

Laura Codruța Kovesi, surpriză la salariu! Ce reiese din declarația sa de avere

Laura Codruța Kovesi are un salariu mai mic cu 3.208 de lei față de cel pe care îl avea la DNA. Aceasta primește o renumerație de 18.931 lei, potrivit Jurnalul Național.

„De la momentul în care a fost dată afară de la DNA, Laura Kovesi a încasat, în calitate de procuror de execuţie în cadrul Biroului Teritoral Sibiu al DIICOT, dar detaşat la Parchetul General, venituri de 94.657 de lei, pe ultimele cinci luni ale anului 2018.”, a dezvăluit Jurnalul Național.

„Ceea ce înseamnă că, lunar, Kovesi primeşte o remuneraţie de 18.931,4 lei, cu 3.208 lei mai puţin decât a încasat ca şefă a parchetului anticorupţie. Asta, în condiţiile în care colegii ei de la DIICOT Sibiu încasează mult mai puţin.

Spre exemplu, procurorul şef al Biroului realizează venituri salariale anuale de 139.472 de lei pe an, respectiv de 11.622,7 lei lunar. Trecând peste aceste discrepanţe pecuniare între un procuror de execuţie şi unul cu funcţie de conducere, mai remarcăm faptul că declaraţia de avere este întocmită de Laura Kovesi la data de 3 iunie 2018, în condiţiile în care suntem în august 2019, lună în care această declaraţie a fost urcată pe site-ul CSM, iar veniturile declarate vizează inclusiv luna decembrie a anului trecut”, a mai scris Jurnalul Naţional.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.