Editura Evenimentul si Capital

Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena3 și cere daune de 250.000 euro. Postul lui Felix: "Viaţa sentimentală a procurorului Codruţa Kovesi a făcut deliciul presei"

14-06/08-kovesi-rzv-6806-465x390
Autor: | | 127 Comentarii | 7942 Vizualizari

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată postul Antena 3. Acţiunea îi vizează şi pe Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mihai Gâdea, directorul postului Antena 3, analistul politic Radu Tudor, jurnaliştii Răzvan Savaliuc şi Bianca Nae. Aceleaşi surse au precizat că suma cerută de şeful DNA ar fi de 250.000 de euro, iar banii vor fi donaţi în scop umanitar.

Update ora 13.30 Potrivit unui comunicat al DNA: urmare a unor afirmaţii vehiculate în mass media în data de 19 iunie 2014, referitoare la presupuse fapte de corupţie despre care s-a afirmat că ar fi comise de către procurorul şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kovesi, în conformitate cu dispoziţiile art.30 alin. 2 din Legea nr.317/ 2004 republicată, potrivit cărora ,,... judecătorii şi procurorii se adresează Consiliului Superior al Magistraturii pentru apărarea independenţei, imparţialităţii şi reputaţiei ...,,, cu referire la dispoziţiile art.75 din Legea nr.303/2004 republicată şi dispoziţiile art.8 şi 10 din Convenţia europeană a drepturilor omului, care,,... consacră protecţia reputaţiei sau drepturilor altei persoane, precum şi garantarea autorităţii şi imparţialităţii puterii judiciare...,,

  • DNA a solicitat la data de 20.06.2014 Inspecţiei judiciare demararea verificărilor necesare pentru apărarea reputaţiei profesionale şi a imaginii publice.
  • Totodată, DNA a solicitat demararea de verificări în vederea apărării independenţei justiţiei şi imparţialităţii procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, întrucât consideră că afirmaţiile nereale, modul tendenţios şi aprecierile privind instrumentarea dosarului nr.227/P/2014 au fost de natură să afecteze independenţa procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
  • Afirmaţiile de o gravitate extremă au fost făcute doar cu scopul exclusiv de a ştirbi autoritatea personală şi profesională a procurorului şef DNA şi a procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
  • Dreptul la libera exprimare prevăzut de art.30 din Constituţie trebuie exercitat în limite care să nu prejudicieze demnitatea, onoarea, dreptul la proprie imagine consfinţite de art.30 alin 6 din Constituţie, iar exprimarea publică a unui punct de vedere trebuie, în mod obligatoriu, să respecte principiul responsabilităţii, deontologia profesională şi buna credinţă.

Acreditarea ideii că „interlopul Bercea Mondial ar fi oferit bani procurorului şef al DNA pentru a fi eliberat, şi afirmaţiile că procurorul şef al DNA este în incompatibilitate în calitatea sa de conducător al procurorilor care investighează dosarul de trafic de influenţă” sunt de natură să afecteze încrederea opiniei publice în activitatea desfăşurată de DNA.

Preluarea afirmaţiilor şi de către alte publicaţii a contribuit la amplificarea acestor consecinţe prin receptarea afirmaţiilor denigratoare de către mai mulţi cetăţeni, având drept consecinţă afectarea independenţei întregului sistem judiciar şi manipularea opiniei publice.

De asemenea, procurorul şef DNA a sesizat, la data de 24.06.2014 Consiliul Național al Audiovizualului şi a solicitat să se constate că au fost încălcate prevederile Deciziei nr.220/2011 privind Codul de reglementare al conţinutului audiovizual, cu modificările şi completările ulterioare (Codul Audiovizualului), în cadrul Emisiunii „Sinteza zilei” difuzate de postul Antena 3 la data de 19.06.2014, deoarece nu au fost prezentate în mod corect mai multe fapte, nu a fost verificat contextul împrejurărilor despre care s-au făcut afirmaţii şi nu a fost prezentat imparţial şi cu bună credinţă niciunul dintre aspectele privitoare la temele emisiunii.

Aşa zisul material jurnalistic prezentat în cadrul emisiunii s-a grevat, de fapt, pe urmărirea în locuri publice a procurorului şef al DNA, cu unic scop de a surprinde imagini care apoi au fost prezentate trunchiat, pentru a putea susţine denigrarea sub toate modalităţile şi pentru a-i fi ştirbită autoritatea, prin afirmaţii mincinoase.

De altfel, prezentarea ca fiind conspirativă a unei întâlniri pe stradă dintre două persoane, indiferent că sunt sau nu sunt foşti colegi, prieteni sau nu, reprezintă o formă de abuz, incompatibil cu libertatea de exprimare, libertatea de informare.

În acest context s-a solicitat ca în cadrul verificărilor efectuate, să se constate că afirmaţiile formulate în cadrul emisiunii sunt total mincinoase şi conţin elemente de natură să aducă grave atingeri reputaţiei profesionale şi imparţialităţii cu care procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie îşi exercită atribuţiile de conducător şi reprezentant al acestei instituţii.

  • De asemenea, în nume personal, doamna Laura Codruţa Kovesi, la data de 25.06.2014, a înregistrat la instanţa de judecată acţiunea în daune morale împotriva persoanei juridice S.C. ANTENA 3 S.A. , precum şi a persoanelor fizice Gâdea Mihai, Ciuvică Mugur, Nae Bianca, Tudor Radu, Savaliuc Răzvan, moderator, respectiv invitaţi, pentru afirmaţii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane.

Jignirile Antena 3

În ediţia din 19 iunie 2014, a emisiunii „Sinteza zilei” a fost publicat un amplu material despre viaţa personală a Laurei Codruţa Kovesi care a fost presărat cu mai multe jigniri.

  • Postul Antena 3 este trimis în judecată de procurorii DNA pentru coplicitate la şantaj, alături de directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu şi de Camelia şi Dan Voiculescu.

Mihai Gâdea: O să vă difuzez în această seară un material în care Traian Băsescu bate cu pumnul în masă în faţa Laurei Codruţei Kovesi şi îi spune la ce dosare să dea drumul şi la ce dosare să nu dea drumul. E o problemă şi cu doamna Kovesi. Doamna Kovesi a fost enunţată, inclusiv astăzi de tatăl lui Băsică, cel care l-a devoalat pentru Mircea Băsescu în acea înregistrare şi se spune că au ajuns nişte bani la doamna Kovesi. Desigur că există anumite rezerve în a-l crede pe Bercea Mondial care ţipa din dubă, dar pe de altă parte, toate lucrurile pe care le-a spus această familie, toate, s-au adeverit.

Elena Udrea, decizie BOMBA in Costa Rica! Iubitul ei a dezvaluit ce a decis sa faca. Nimeni nu se mai astepta

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI