Evenimentul Zilei > Justitie > Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena3 și cere daune de 250.000 euro. Postul lui Felix: „Viaţa sentimentală a procurorului Codruţa Kovesi a făcut deliciul presei”

Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena3 și cere daune de 250.000 euro. Postul lui Felix: „Viaţa sentimentală a procurorului Codruţa Kovesi a făcut deliciul presei”

Kovesi acuză că într-o emisiune a postului s-au spus lucruri neadevărate și s-a discutat despre viața sa persoanlă. Totodată, ea susține că s-ar fi purtat discuții și despre o presupusă implicare pe care ar avea-o în cazul Mircea Băsescu - Borcea Mondialu

În ediţia din 19 iunie 2014, a emisiunii „Sinteza zilei” a fost publicat un amplu material despre viaţa personală a Laurei Codruţa Kovesi care a fost presărat cu mai multe jigniri.

Mihai Gâdea: O să vă difuzez în această seară un material în care Traian Băsescu bate cu pumnul în masă în faţa Laurei Codruţei Kovesi  şi îi spune la ce dosare să dea drumul şi la ce dosare să nu dea drumul. E o problemă şi cu doamna Kovesi. Doamna Kovesi a fost enunţată, inclusiv astăzi de tatăl lui Băsică, cel care l-a devoalat pentru Mircea Băsescu în acea înregistrare şi se spune că au ajuns nişte bani la doamna Kovesi. Desigur că există anumite rezerve în a-l crede pe Bercea Mondial  care ţipa din dubă, dar pe de altă parte, toate lucrurile pe care le-a spus această familie, toate, s-au adeverit.

Bianca Nae: Doamna Kovesi a făcut obiectul unor dezvăluiri de presă în decursul timpului. Şi viaţa amoroasă a făcut obiectul unor fotografii. S-a spus la un moment dat despre dumneaei cum că ar trăi o idilă cu acest şofer, SPP-istul despre care se tot vorbeşte. Însă ce este important şi de menţionat în tot acest scandal. Anul trecut, doamna Kovesi s-a întâlnit, într-o parcare cu un judecătoar de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este vorba despre domnul Valentin Şălaru, fostul consilier al doamnei Kovesi, procurorul cazul care a îngropat dosarul ALRO. Întâlnirea a fost mai mult decât conspirativă. Cei doi şi-au parcat maşina, şi-au făcut apariţia pe rând, doamna Kovesi, au sesizat jurnalişti care au surprins în imagini toată această întâlnire, se asigura dacă e cineva prin preajmă, apar şi nişte genţi pe umărul dumneaei, o geantă în mâna şoferului, unele dintre ele dispar din peisaj. Mă face să mă întreb de ce doamna Kovesi nu vrea să vorbească despre acest incident de astăzi, despre dezvăluirile de astăzi, de ce nu vrea să dea explicaţii despre acea întâlnire din parcare, ce avea de împărţit un şef de parchet cu un judecător de la Înalta Curte, fie chiar fostul ei subordonat? Nu cred că e vorba despre o întâlnire instituţională.

Mihai Gâdea: Vreau să dau dezvăluirea promisă, dezvăluirea lucrată astăzi de Bianca Nae cu privire la această întâlnire conspirativă şi alte elemente ce sunt de interes public cu privire la doamna Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA, ce ia dosarul lui Iacobescu încă din 2011, când el descoperise relaţia dintre Bercea Mondial şi Mircea Băsescu, de bani, de mită, de şpagă, de influenţarea magistraţilor şi alte relaţii ale lui Bercea Mondial cu magistraţi. Materialul.

Reporter: Viaţa sentimentală a procurorului Codruţa Kovesi a făcut deliciul presei încă din urmă cu 7 ani. Presa scria la acel moment că ofiţerul desemnat de SPP pentru a-i fi şofer se ocupa şi de problemele casnice ale acesteia. De exemplu, jurnaliştii au surprins imagini cu şoferul SPP-ist care îi ducea rufele murdare la curăţat. După ce şi-a însărcinat şoferul SPP-ist cu vraful de rufe murdare, Kovesi a urcat apoi în maşina SPP-ului, care o aştepta la scară cu portiera deschisă, iar garda de corp i-a aşezat meticuloasă rufele în portbagaj. Grăbit, SPP-istul şi-a luat imediat locul la volan, a pornit semnalele luminoase ale maşinii, semn că lenjeriile murdare ale lui Kovesi sunt misiune importantă de grad zero, a intrat nestingherit pe stradă cu sens interzis, după care a ieşit în bulevard ca să o lase pe Kovesi la Parchetul general. Presa a mai descoperit la acel moment ceva extrem de interesant. SPP-istul desemnat Codruţei Kovesi ar fi unul dintre agenţii aflaţi în dispozitivul principal de la Cotroceni. Un argument în acest sens. Acelaşi Opel care a luat-o de acasă pe Kovesi a fost folosit în mai multe ocazii şi de către prima doamnă, Maria Băsescu. Ulterior, despre cei doi s-a scris că trăiesc o poveste de dragoste. Astăzi însă, Bercea Mondial a lansat o acuzaţie extrem de gravă la adresa lui Kovesi. A luat mită prin intermediul acestui şofer. Am încercat să aflăm ce spune despre aceste acuzaţii şi procurorul Kovesi. Dacă zilele trecute explica tacticoasă la televizor cum este cu corupţia la nivel înalt, azi, şefa DNA şi-a înghiţit limba. S-a ascuns în spatele biroului de presă al instituţiei, deşi acuzaţia care i-a fost adusă o privea personal. Doamna procuror şef nu comentează acuzaţia adusă. Atunci când va considera oportun va emite un punct de vedere. Oportun, neoportun, Codruţa Kovesi este în acest moment într-o gravă incompatibilitate, ea fiind cea care coordonează instituţia ce desfăşoară o anchetă ce o vizează direct. Este acuzată că a luat mită pentru a interveni în favoarea lui Sandu Anghel. Anul trecut, în noiembrie, Kovesi a avut o întâlnire de taină cu un judecător de la Înalta Curte, instanţa unde trebuia să se judece recursul lui Bercea. Judecătorul cu pricina este nimeni altul decât Horia Valentin Şelaru, fostul său consilier, procurorul care a îngropat un alt dosar delicat pentru Traian Băsescu. ALRO. Kovesi nu a explicat nici până azi întâlnirea cu pricina, însă acuzaţiile aduse capătă o nouă conotaţie.