Fotbalistul român Laszlo Sepsi, fundaşul echipei spaniole Racing Santander, e pe cai mari după victoria repurtată joi seară de formaţia sa în Primera Division, 5-1 acasă, cu Atletico Madrid.

Titular, Sepsi a fost lăudat de presa spaniolă, care vorbeşte tot mai mult despre mutarea cu arme şi bagaje a românului în fotbalul iberic. Împrumutat de Benfica Lisabona la Santander pentru acest sezon, Sepsi ar trebui să revină în Portugalia la sfârşitul lunii viitoare.
 
„E visul meu să joc la Benfica”, spune fotbalistul plecat de la Gloria Bistriţa în urmă cu aproape un an şi jumătate. Vrând-nevrând, Sepsi, care mai are patru ani de contract cu „vulturii”, s-a pus la curent cu scandalurile din fotbalul românesc, ale căror valuri au bătut departe. „Iureşul a ajuns până în Spania”, povesteşte jucătorul.

„Puteam să-i batem şi mai rău”


EVZ: Cum te simţi în Spania?
Laszlo Sepsi:
Foarte bine! Mai ales după ce baţi o echipă mare, precum Atletico Madrid, cu scorul de 5-1. Dacă v-aş spune că ne-au lipsit câţiva titulari şi că puteam să-i batem şi mai rău, mă credeţi? Toţi am jucat bine. Mă bucur că am fost din nou titular, dar asta nu înseamnă că etapa viitoare voi fi din nou în echipă. Am văzut multe aici…

Benfica e cu ochii pe tine?

Păi, cum altfel? Meciul a fost transmis în direct în Portugalia şi, în general, după fiecare meci sunt sunat de oamenii de la Benfica. Se interesează în permanenţă de mine. În plus, îl sună şi pe preparatorul fizic de la Racing, care a lucrat cu Jose Antonio Camacho la Benfica. Şi el e întrebat despre cum îmi merge aici.

Cum a fost acest sezon pentru tine?
Să joci un an în Spania e o chestie extra ordinară. Nivelul competiţiei e foarte ri dicat, e o altă men talitate, am căpătat ex perienţă. Am adunat şi eu destule meciuri în cam – pionat, în Cupa Re gelui, în Cupa UEFA şi, chiar dacă sunt convins că meritam să evoluez mai mult, mă declar mulţumit. Am bătut Valencia, pe „Mestalla”, cu 4-2, am jucat contra Bar – celonei, chiar dacă doar în repriza secundă, şi cred că e mare lucru.

Îşi petrece timpul liber la calculator

Cum e viaţa la Santander? 
Frumoasă! Locuiesc cu chirie într-o casă chiar pe malul Oceanului Atlantic, iar priveliştea e superbă. În general, stau cuminte la calculator, mă uit la televizor, dorm. Câte o – dată, mă mai scot băieţii în oraş… Mă înţeleg bine cu toată lumea, dar mai apro piat sunt cu cei tineri, de vârsta mea: Garay, care e împrumutat de la Real Madrid, Fernandéz, Tchité… Cel mai de treabă e Mohammed Tchité, un atacant din Burundi, dar care joacă acum pentru Belgia. E şi colegul meu de cameră în cantonament. 

„Când l-au arestat pe Gigi Becali, s-a scris la greu! (…) Pe aici, când oamenii aud de România, spun doar două vorbe: România – Mafia!”
Laszlo Sepsi fotbalist român care joacă la Santander

 

PRIETENIE

„Zigici e un băiat tare bun”

Eşti la curent cu ce se întâmplă în fotbalul românesc?
 
Şi cu cele bune, şi cu cele rele, din păcate. Scandalurile din fotbalul românesc au ajuns şi-n Spania. Mai ales când l-au arestat pe Gigi Becali s-a scris la greu! E păcat. Şi aşa România avea o imagine proastă, dar acum… Pe aici, când oamenii aud de România, spun doar două vorbe: „România – Mafia”! Nici nu mai îmi vine să intru pe site-urile ziarelor din ţară. 

Cu sârbul Zigici cum te înţelegi? 
Bine! E un băiat foarte bun. Mulţi se aşteptau să mă ia peste picior după ce naţionala Serbiei a învins România, dar n-a fost aşa. M-a întrebat de ce nu am fost şi eu convocat.

Ce i-ai răspuns?
Că atunci când voi juca meci de meci, la echipa de club, probabil voi fi chemat şi la naţionala mare.

Ce zici de FC Porto? 
Impresionant sezon în Liga Campionilor! Porto, dar şi Benfica sau Sporting ar trebui să fie exemple pentru cluburile din România. Nu cred că Porto cheltuieşte mai mult pe transferuri decât o fac cluburile de frunte din România. Dar vinde, în schimb, în fiecare vară de zeci de milioane de euro.

Te vei întoarce în România? 
Orice e posibil. Nu poţi să ştii ce-ţi rezervă viitorul. Pentru mine, important acum e să-mi fac treaba la Santander şi să mă întorc la Benfica.

Te-ar putea interesa și: