România nu va fi lovită de o criză alimentară, iar fermele vor continua să producă alimente. Drept care, ministrul Agriculturii, Petre Daea, recomandă ca greierii să fie lăsați în pace, să cânte. Oficialul guvernamental a participat la un eveniment dedicat celebrării Zilei Internaţionale de Conştientizare Asupra Risipei şi Deşeurilor Alimentare.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a declarat destul de sigur că România nu va fi lovită de o criză alimentară. El a precizat că nu se dorește nici o resetare alimentară și că fermele românești vor continua să producă hrană tradițională.
„Nu se doreşte o resetare alimentară, se doreşte o interpretare corectă, iar eu asta fac de fiecare dată. Am spus-o şi o repet, România are ce trebuie, nu ne îndepărtăm de tradiţii, ne păstrăm aceste interese legitime de a face ce trebuie pentru România şi vrem să oferim produse de calitate, astfel încât să avem satisfacţia dublă, atât a producătorului cât şi a consumatorului”, a explicat Petre Daea.
În stilul său pitoresc, Daea le-a recomandat celor care promovează teoria falsă, conform cărora se dorește introducerea insectelor în alimentația zilnică a populațiilor europene, să lase greierii în pace.
„Nu vom ajunge să se închidă ferme din agricultură. Eu sunt un om care mă depărtez de abordările acestea apocaliptice, eu am o abordare mai optimistă, pentru că exerciţiul muncii mă îndeamnă să fiu un optimist. Vom lucra în continuare, sigur că pe sisteme diferite, dar păstrând aceeaşi preocupare pentru tradiţii, căpătând exerciţiu pentru a putea atinge performanţa în fiecare domeniu. Fără greieri, lăsaţi greierii să cânte!”, a spus Petre Daea.
Eveniment gastronomic organizat de Ministerul Agriculturii
Ministrul Agriculturii Petre Daea a fost prezent la un eveniment de gastronomie dedicat celebrării Zilei Internaţionale de Conştientizare Asupra Risipei şi Deşeurilor Alimentare. Manifestarea a fost organizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în calitate de beneficiar al proiectului „Consolidarea capacităţii MADR de a elabora politici şi reglementări specifice în vederea implementării unui sistem strategic naţional pentru trasabilitatea şi integritatea produselor agroalimentare”.
Șase echipe formate din câte cinci elevi, reprezentând mai multe unități de învăţământ participante, Şcoala Profesională Specială pentru Deficienţi de Auz „Sf. Maria”, Colegiul UCECOM „Spiru Haret”, Colegiul Tehnologic „Viaceslav Harnaj”, Şcoala Gimnazială Barbu Delavrancea, Colegiul Tehnic Dinicu Golescu şi Colegiul Economic „Viilor” se întrec în prezentarea unor specialități gastronomice.
„Iată că facem lucruri bune, pentru noi, pentru ţară. Facem în acest platou de prezentare un exerciţiu binevenit, cu tineri elevi, sub îndrumarea maeştrilor, celor calificaţi în ale bucătăriei, care i-au pregătit de-a lungul vremii în capacităţile lor de a pregăti şi a oferi mâncare.
Spuneam că sunt valori ale ţării, pentru că este vorba de mari maeştri internaţionali, care ştiu să facă repede mâncarea, fără risipă, gustoasă, din produse româneşti, care să poată fi oferite şi să deschidă interesul pentru produse româneşti şi, pe de altă parte, spre indemânarea elevilor, care să nu risipească şi să prepare şi să ofere, cu îndemânare”, a subliniat Petre Daea, conform Romania TV.