Evenimentul Zilei > Actualitate > La munte a venit IARNA. La Cota 2000 a nins viscolit | VIDEO
La munte a venit IARNA. La Cota 2000 a nins viscolit | VIDEO

La munte a venit IARNA. La Cota 2000 a nins viscolit | VIDEO

La munte a venit iarna. La Cota 2000, în Sinaia, a fost viscol, iar stratul de zăpadă este consistent. În masivul Călimani au fost minus 3 grade celsius, iar în Maramureş, la poalele Pietrosului din Munţii Rodnei, a nins viscolit. A nins pentru prima oară şi în masivul Ceahlău.

La Cota 2000, în Sinaia, a bătut viscolul, ca în plină iarnă, iar mercurul din termometre a arăta minus şase grade Celsius. Cabana salvatorilor abia se zărea sub stratul de zăpadă, iar ceaţa a reîntregit peisajul de iarnă. Şi pe Rarău stratul de zăpadă a ajuns la 5 centimetri, iar temperaturile nocturne au scazut la -2 grade celsius. Prima ninsoare din 2015 a venit mai devreme, ţinând cont că aici fulgii de nea apăreau abia în octombrie, informează B1 TV.

Şi în Maramureş, în oraşul Borşa, la poalele Pietrosului din Munţii Rodnei, a nins viscolit ore bune. Stratul de zăpadă a ajuns la câţiva centimetri, la altitudinea de 1.800 de metri.

În masivul Ceahlău, la o atititudine de 1.650 metri, s-a depus un strat subţire de zăpadă.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Chiar acum in Bucegi…

Posted by Dispeceratul National SALVAMONT on Wednesday, September 30, 2015