Editura Evenimentul si Capital

La mulți ani, România! Mesajele vedetelor de CENTENAR pentru TOȚI ROMÂNII

Autor: | | 0 Comentarii | 1549 Vizualizari

Cele mai îndrăgite vedete de pe micile ecrane au o viziune atipică asupra Zilei Naționale. Andreea Marin, Paul Surugiu, Radu Buzăianu și Răzvan Zamfi r ne-au spus cum trăiesc celebrarea Centenarului de 1 decembrie și care este mesajul lor pentru românii de pretutindeni.

Fuego: „N-ar strica să ne dăm cu toții vreo două palme”

„România asta mare a mea are o mulțime de probleme, dar sunt sigur că n-ar strica să ne dăm cu toții vreo două palme și să vedem, de fapt, ce nu vede nimeni, faptul că și noi ne purtăm lipsiți de respect față de ea. Că nu-i condusă corect și coerent se știe, că sunt multe de făcut și îmbunătățit e cert, dar uităm de multe ori zicala înțeleaptă cu schimbarea care stă și-n noi.

Eu sunt conștient că România nu-i perfectă, dar aici ne-am legănat glasurile în limba română, aici suntem acasă și tot aici găsim toate motivele din lume ca să stăm. Ne identificăm cu acest spațiu și chiar dacă n-ar forma corectă, parte din esența lui e una cu noi, cu toți cei care s-au dezvoltat iubind meleagurile pline de lumină și simplitate.

Vedeți voi, dragii mei, România nu se bate cu pumnul în piept, iubirea de țară nu e ceva perimat și nu suntem nebuni dacă simțim să facem asta. Eu, unul, pentru România mea, strâng durerile în piept și mă doare când o văd lovită, uitată, părăsită și umilită de mulți dintre cei care nu știu că parte din ei înseamnă și ea, cu toate comorile naturale, cu frumusețea tradițiilor, cu valorile inestimabile și cu limba aceasta duioasă, care ne unește și dincolo de timp. E un lucru știut că România e aproape de sufletul meu și merită să strălucească, să le arate tuturor că prosperitatea nu ține de vremuri sau bătăi de vânt, ci doar de minunile pe care le are și pe care-ar fi bine ca fiii ei să le arate și să le promoveze mai des.

Îi doresc, după cum e firesc, să o văd la locul potrivit. Nu prin imnuri și ode, ci acolo, în inima celor care, ca și mine, simt că ea e acasă, e leagănul părinților, e lumina vorbei, e simplul tărâm care mai poate face ceva din noi! E tot ce ne-a rămas și avem nevoie de ea, mândră și deplină! Duminică, pe 2 decembrie, de la ora 15.00, pe TVR 2, vă arăt din nou, cu oameni excepționali, adevărate brand-uri de țară, de ce mi-e “DRAG DE ROMÂNIA MEA!” Mi-am spus, alături de echipa mea, să construim o ediție simplă, fără artificii inutile și fără epatări în simțiri și însușiri. Am spus că ar trebui să venim cu patru exemple de seamă, patru motive pentru care România este mai deplină. Nu am uitat nici muzica neamului și desigur, eu vreau să le ofer admiratorilor mei, o super premieră, o primă audiție de pe cel mai recent material discografic de colinde, piesa „NINGE, ȘI NINGE”, un cutremurător strigăt pentru patria mea.

Astfel, cu muzica patriotică, cu minunata sa măsură, cu portul de seamă și graiul ales, tocmai de la Hunedoara, din țara binecuvântată a Ardealului, ne cântă despre Unire și despre însemnătatea ei, Mariana Anghel, alături de care am pregătit un duet special. Ulterior, marele cosmonaut român, lordul cerului, Dumitru Dorin Prunariu vine să ne zice de ce un mândru român, de ce iubește țara și cum vede el știința românească în momentul actual. Corul Național de Cameră MADRIGAL – MARIN CONSTANTIN, brand indubitabil de țară, ne onorează cu prezența și ne poartă în lumea cântecului înalt. Spre final, maestrul Dorel Vișan ne uimește cu înțelepciunea sa, a unui mare actor român care și-a dăruit viața întreagă scenei românești!”, ne-a povestit îndrăgitul artist, Paul Surugiu alias Fuego.

Doliu URIAS in lumea filmului! S-A STINS in urma cu putin timp... Vestea a fost un SOC pentru TOTI

Pagina 1 din 2