Evenimentul Zilei > Social > ”La grande bellezza” deschide Festivalul International de Film Bucuresti
”La grande bellezza” deschide Festivalul International de Film Bucuresti

”La grande bellezza” deschide Festivalul International de Film Bucuresti

Productia italiana va fi proiectata in avanpremiera extraordinara.

”La grande bellezza” deschide astăzi cea de-a 10-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti. Productia italiana, prezentata in premiera mondiala in competitia de la Cannes 2013, va fi proiectata in avanpremiera extraordinara, prin amabilitatea Independenta Film, de la ora 19.00, la Cinema Studio. Filmul lui Paolo Sorrentino a castigat pana acum peste 30 de premii, inclusiv trei dintre cele mai importante distinctii ale cinematografiei internationale: Globul de Aur, BAFTA si Oscar, toate la categoria „Cel mai bun film strain”.

Festivalului International de Film Bucuresti va dura opt zile, timp în care vor fi proiectate 34 de filme din 15 tari, printre care Georgia, Polonia, Belgia, Australia, Canada, Marea Britanie, Romania si Statele Unite.
Juriu festivalului
ELENA CHRISTODOULIDOU. A participat si a organizat diverse programe si ateliere de scenaristica si productie cinematografica in Cipru si in strainatate. In aprilie 2010, a devenit Ofiter Cultural Superior in Serviciile Culturale ale Ministerului, responsabila de departamentele Cinema, Arte frumoase, Muzica si Afaceri Europene. Este presedinte al Comitetului Consultativ pentru Cinema (organismul responsabil de consultarea guvernului cu privire la finantarea de film), presedinte SEE (Sud-Est Cinema Network) si reprezentantul oficial al Ciprului la EFAD. Este membra a Academiei Europene de Film.
STEPHEN LOCKE. Nascut la New York si actualmente locuitor al Germaniei, lucreaza ca jurnalist independent, critic de film si traducator si este un colaborator indelungat al Festivalului de film de la Berlin, unde activeaza in calitate de consilier scandinav si editor al catalogului german. A fost membru al comitetului de selectie si editor al revistei zilnice a festivalului.
MIROSLAV MOMCILOVIC. Nascut la Belgrad in 1969, absolvent al sectiei Dramaturgie a Facultatii de Arte Dramatice (FDU) din Belgrad. Este autorul a doua piese de teatru, Belgrade on Its Knees si Life from the Beginning. A scris scenariul filmulului When I Grow up I’ll Be a Kangaroo (regia Radivoje Andric). Este scenaristul si regizorul filmului Seven and a Half (2006), care a fost selectionat, printre altele, la festivalurile de film de la Sarajevo, Salonic si Göteborg, etc. In 2009, a scris si regizat cel mai recent film al sau, Wait for Me and I Will Not Return.
ANTONIS PAPADOPOULOS. Din 1989 conduce Festivalul National si International de Scurtmetraj de la Drama, iar din 1999 este si Director Artistic al festivalului. A studiat regia la Institutul de Teatru si Cinema din Kiev. A regizat numeroase filme de fictiune si documentare pentru Hellenic Broadcasting Corporation (ERT), unele premiate in festivaluri internationale de film si distinse cu Premiile de Stat ale Ministerului Elen al Culturii: Hazardous and Unhealthy si Genocide of the Memory. A predat regia la Universitatea Aristoteleion din Salonic – sectia Cinema, la Scoala de Film AKMI si la Scoala de Film L. Stavrakos. A fost consultant executiv pe probleme de Cinema la Ministerul Culturii. Este membru al Academiei Europene de Film.
CONSTANTIN POPESCU. Absolvent al Universitatii Bucuresti, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine. Si-a inceput cariera in cinema lucrand ca asistent de productie pentru Lucian Pintilie, Costa-Gavras Michael Haneke si Bertrand Tavernier. A debutat in regie cu scurtmetrajul Apartamentul (2004).
IULIA RUGINA. A studiat regia de film la UNATC Bucuresti (2002-2006). A regizat filme de scurt-metraj (Buna Cristina, Pa Cristina! – 2006, Vineri in jur de 11 – 2006, Museum of Broken Relationships – 2009) si de mediu-metraj (Captivi de Craciun – 2010, Raluca + 1 – 2011, Sink – 2012) pe care le-a si co-scris alaturi de cele doua partenere ale sale, Oana Rasuceanu si Ana Agopian. Primul sau lungmetraj, Love Building (2013), finantat in mod independent si realizat ca parte a unui proiect studentesc, Actoriedefilm, a fost selectionat la Festivalul de la Varsovia si a primit Premiul Publicului si Mentiunea speciala a juriului la Bucuresti IFF 2013.
ILEANA BIRSAN. Critic de film si jurnalist freelancer. Din 2007, a fost editor al paginilor de film din revistele Time Out Bucharest si BeWhere! si a scris despre cinema si în alte reviste culturale precum Observator cultural, Dilema veche, All Hollow, LaPunkt.ro, The Chronicle.ro. Ileana este si fondatorul atelierelor de educatie cinematografica pentru copii, Filmikon.
CRISTI LUCA. Programator IT si critic de film, s-a nascut in 1980 in Vaslui. Scrie in reviste culturale: Dilema Veche si Observatorul Cultural. Totodata, a fost colaborator al revistei Tabu, realizand vreme de 3 ani pagina de film. CRISTI MARCULESCU. Cinefil de profesie, comunicator audio-video cu patalama UNATC. Programmer si comunicator pentru TIFF. Redactor & colaborator pentru o suita de reviste & publicatii pe cat se poate de variate & onorabile. Ocazional membru de jurii. Pasionat in mod constant de filme fantastice deci programmer pentru FullMoon @ Biertan & Dracula @ Brasov.
Juriu tanar
MATEI GAGINSKY (16 ani)
TEONA GALGOTIU (16 ani)
MARC SOLOMON (16 ani)

Cea de-a 10-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti, cel mai vechi festival competitiv din Capitala destinat exclusiv filmului de lungmetraj, va avea loc in perioada 26 martie – 2 aprilie 2014, la Cinema Studio, NCRR – Studioul Horia Bernea, Cinema Elvira Popescu, Club Control si Institutul Cervantes. Fiecare zi de festival se incheie cu petreceri in Control, clubul oficial al festivalului. Accesul este liber.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: