Evenimentul Zilei > Horoscop > La 7 noiembrie sărbătorim Revoluţia din octombrie! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
La 7 noiembrie sărbătorim Revoluţia din octombrie! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

La 7 noiembrie sărbătorim Revoluţia din octombrie! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Weekendul este una dintre perioadele în care nu te deranjează nimeni. Drept pentru care poţi să visezi la o seară în oraş, cu prietenii, la cumpărături, poate la un film, relaxat şi senin pe Netflix.

7,8 noiembrie

 

La 7 noiembrie sărbătorim Revoluţia din octombrie! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 7 noiembrie s-au născut Leon Trotsky, James Cook, Marie Curie, Albert Camus, Dorina Lazăr, Mariana Mihuţ, Ion Bănuţă, Paul Georgescu. Pe 8 noiembrie s-au născut Margaret Mitchell, Alain Delon, Chrstiaan Barnard, Christian Lee Hefner, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Dumitru Micu, Ion Brad, Nicolae Paulescu.

O notă specială pentru Margaret Mitchell, autoarea romanului meu preferat, „Gone with the Wind” după care s-a făcut filmul celebru, pe primul loc între preferințele mele. Şi pentru Alain Delon, care a jucat în alt film drag mie, „Les Adventuriers” în 1967. L-am văzut în 1968 şi pot să spun că mi-a influenţat mult viaţa. Alain Delon împlinește 85 de ani, să-i spunem ”sănătate, viață frumoasă și fără dureri!”. Nu cred că își mai dorește mulți ani, filosofia lui de viață este asemănătoare cu a mea. Dar aventurile lui din filme le-am depășit cu mult, în realitate. Păcat că nu pot să povestesc majoritatea lor, nu m-ați crede!

O altă notă specială pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, pe care îl pomenim astăzi, prieten cu bunicul meu, dom’ Pascale Americanul! O să mă întrebaţi, cum de erau prieteni un mare comunist şi un negustor din Obor, unde este lupta de clasă, antagonismul revoluţionar? O să vă povestesc altă dată pe larg, acum vă spun varianta scurtă, foarte scurtă. Lumea, pe vremea aceea, era mult mai simplă, erau puţini oameni şi unii dintre ei erau de calitate!

Dom’ Pascale, bunicul meu matern, a plecat în 33’ la grevă cu oborenii ca să-i despresoare pe greviştii de la CFR, de jandarmi. Altfel i-ar fi împuşcat pe mulţi dintre ei. Nu era nici luptă de clasă, nici anti-sistem, doar aşa au hotărât negustorii din Obor că era drept şi cinstit: să nu moară nimeni, dacă cineva a greşit să fie arestat și judecat! Gheorghe-Gheorghiu Dej nu a uitat că-şi datora viaţa lui dom’ Pascale Americanul, care, în redingotă neagră, cu melon pe cap şi cu baston de bambus cu cap de argint, în fruntea altor negustori și a câtorva sute de băieţi de prăvălie şi ucenici muşchiuloşi şi cu umerii laţi i-a spus de sus căpitanului de jandarmi, cu care era rudă îndepărtată, era din Săruleşti: „Băi, Marine, ciara mătii de jandarm prost, arestează-i şi du-i la bulău! Nu mai trage, în cine tragi? Nu fii idiot, că te spun lui maică-ta!” Aşa a rămas legenda în familie, aşa v-o spun şi eu domniilor voastre.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: