Evenimentul Zilei > Actualitate > KU KLUX KLAN, mizerie şi izolare. Cum arată ASTĂZI cea mai periculoasă sectă din lume | GALERIE FOTO
KU KLUX KLAN, mizerie şi izolare. Cum arată ASTĂZI cea mai periculoasă sectă din lume | GALERIE FOTO

KU KLUX KLAN, mizerie şi izolare. Cum arată ASTĂZI cea mai periculoasă sectă din lume | GALERIE FOTO

Jurnalistul american Anthony S. Karen a petrecut aproape un an alături de membri ai sectei Ku Klux Klan, care i-au permis să fotografieze ritualuri şi întâlniri ale grupului, dar şi casele unora dintre ei.

„Cred că o mare parte din credibilitatea pe care am câştigat-o se datorează filosofiei simple după care mă ghidez, anume că trebuie să dai ceva din tine pentru a putea primi ceva la schimb. Am petrecut timp alături de aceşti oameni, am ascultat ceea ce au de spus şi am tratat fiecare persoană drept un individ”, a povestit fotojurnalistul pentru Slate.

Organizarea și ritualurile KKK reprezintă o temă recurentă în activitaeta jurnalistului american. În 2005, el a publicat prima sa carte ”Imperiul invizibil: Ku Klux Klan”, urmată în 2013 de ”Mândria albă”. În colaborare cu Discovery Channel, el a realizat și documentarul „KKK: Sub glugă”.

Ku Klux Klan este o organizație rasistă extremistă. Membrii acestei organizații susțin superioritatea rasei albe și își exprimă adesea cu violență atitudinea de antisemitism, anticatolicism, homofobie.