Kovesi a primit O NOUĂ LOVITURĂ năucitoare. De data aceasta, o RECLAMAŢIE ADMINISTRATIVĂ. News alert!
Editura Evenimentul si Capital

Kovesi a primit O NOUĂ LOVITURĂ năucitoare. De data aceasta, o RECLAMAŢIE ADMINISTRATIVĂ. News alert!

Autor: | | 0 Comentarii | 3398 Vizualizari

Omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a făcut o reclamație administrativă împotriva DNA. Acesta cere ca Direcția Națională Anticorupție să prezinte dacă aparatura cu care s-au făcut înregistrările ambientale în speța în care este judecat sunt omologate conform normelor în vigoare. Mai exact, acesta cere devoalarea modului în care DNA produce aceste probe tehnice, privind înregistrarea convorbirilor ambientale, pe care le folosește în dosarele penale. Reamintim faptul că Sorin Strutinsky, care a fost condamnat de Tribunalul Constanţa, la şapte ani şi patru luni de închisoare, pentru comiterea mai multor infracţiuni, își prezintă punctul de vedere în acest caz controversat.

Unul dintre inculpații trimiși în judecată de DNA, omul de afaceri constănțean Gabriel Strutinski, a adresat, în 21 martie 2018, Direcției Naționale Anticorupție, o cerere prin care a solicitat ca, în baza Legii nr. 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, parchetul anticorupție să-i pună la dispoziţie copii după cererile de ofertă și după documentele aferente licitațiilor și achizițiilor publice efectuate de DNA, în perioada 1 decembrie 2008 – 31 decembrie 2017, respectiv decizii de atribuire sau de câștigare a respetivelor licitații.

RECLAMAŢIA ADMINISTRATIVĂ FORMULATĂ DE STRUTINSKI

Solicitarea lui Strutinsky vizează în mod direct achizițiile DNA referitoare la aparatura hardware de înregistrare ambientală audio-video și pentru prelucrarea înregistrărilor audio-video ambientale, precum și la aplicațiile software pentru înregistrarea ambientală audio-video și pentru prelucrarea acestor înregistrări ambientale. Petentul a solicitat, totodată, baza legală în temeiul cărora au fost efectuate aceste licitații de către DNA.

“În legătură cu aparatura achiziționată, rămasă în posesia DNA, vă rog să îmi comunicați dacă aceasta are omologare națională, care este tipul de omologare, ce tip de omologare dețineți și cine și la ce dată a eliberat-o”, mai scrie Gabriel Strutinski în cererea adresată DNA,

Reamintim că Strutinsky este acuzat de săvârșirea unor fapte de corupție. În dosarul său, DNA a atașat probe constând în mai multe convobiri și înregistrări luate din mediul ambiental, pe care inculpatul nu le poate confirma autenticitatea. Doar prin accesul la informațiile solicitate, se poate cere efectuarea unei expertize independente cu privire atât la autenticitatea înregistrărilor constituite ca mijloace materiale de probă, cât și cu privire la mijloacele tehnice cu care au fost făcute aceste înregistrări.

Cine este Sorin Strutinsky

Reamintim că, în anul 2017, omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat la şapte ani şi patru, luni de închisoare. Este acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Decizia nu este una definitivă.

Sorin Strutinsky este un apropiat al fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre şi al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Sorin Strutinsky a fost trimis în judecată de procurorii DNA în luna martie a anului 2015, fiind acuzat de comiterea mai multor infracţiuni de trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi instigare la săvârşirea infracţiunilor de spălare a banilor, în formă continuată.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate