Editura Evenimentul si Capital

Contribuția majoră a regimului PSD la victoria spectaculoasă a Codruței Kovesi. România lui Cristoiu

Autor: | | 19 Comentarii | 14519 Vizualizari

Comisia LIBE a decis prin vot secret desemnarea Codruței Kovesi pentru funcția de procuror european. Desigur, dat fiind că în Consiliul de miniștri pe primul loc s-a situat candidatul Franței, se mai poate vorbi de un examen al negocierilor între cele două instituții. Judecînd însă după rezultatul din Comisia LiBE, după atmosfera de la audieri, după bubuiturile de Katiușe mediatice ale presei internaționale, Codruța Kovesi are mari sanșe să fie european.

Dar chiar dacă nu va fi, chiar dacă în culise se vor face alte jocuri (ceea ce nu cred, jocurile fiind făcute în favoarea sa din clipa cînd i s-a spus să-și depună candidatura și să se plîngă la CEDO), votul din Comisie e un succes uriaș al Codruței Kovesi, un moment care o propulsează drept vedetă în plan european.

Mai ales că el vine după o audiere publică, transmisă în direct de televiziunile din România.

Și dacă ne gîndim la cît de sensibili sînt românii la imaginea pe plan european, la ce se face și se drege nu numai la Bruxelles, dar și la Paris, la Berlin, așa cum pe vremea lui Stalin leșinau la vestea că un român a devenit vedetă la Moscova, e ușor de priceput că votul din Comisia LIBE are și va avea mai departe efecte colosale în România. Printre ele se numără și confirmarea spectaculoasă a tuturor abuzurilor comise de DNA sub conducerea Codruței Kovesi, a tuturor aberațiilor de pe vremea Binomului. Dacă fosta șefă a DNA, acuzată în România de abuzuri pentru care întraltă parte ar fi fost demult la închisoare, nu numai că n-a ajuns, după demitere, procuroare de provincie, de unde a plecat și unde – între noi e vorba-îi e locul, dar mai mult a obținut victorii după victorii în drumul către funcția de procuror șef al Parchetului European, înseamnă că tot ce s-a scris și s-a spus despre abuzurile, dar și despre incompetențele ei în România, au fost produsul implicării Penalilor.

Jurnaliștii care au criticat-o sînt slugi ale corupților, în timp ce jurnaliștii care i-au făcut un masaj nerușinat cu limba - Gabriel Liiceanu, Cristian Tudor Popescu, Rareș Bodan, Ioana Ene Dogiu și Dan Tapalagă, ca să-i enumerăm doar pe cei mai harnici - sînt întruchiparea virginității morale și a profesionalismului absolut.

După spectacolul de sunet și lumini, pentru că audierea în Comisia LIBE asta a fost, un spectacol și nici nu pu tea fi altfel, virtuțile unui procuror nu se verifică prin întrebări și răspunsuri puse de ageamii, acompaniate de urale sau huiduieli (e ca și cum un pilot de vînătoare și-ar da examenul la Comisia de Cultură a Parlamentului), ci în fața unor specialiști, am fost sunat de Petriana Codruț, de la Mediafax (nu scriu directoare, ca să nu se creadă că mă dau mare), pentru a răspunde unor întrebări despre rezultatele audierii. Întrebările și răspunsurile au fost publicate pe site-ul Mediafax încă de marți seara, sub titlul Ion Cristoiu: Kovesi este Simona Halep a penalului. Chiar din prefața la interviu, selectată de agenție, declaram:

„Dacă luăm celălalt plan, al impresiei din ţară, pot să spun cu deplină responsabilitate că, indiferent de rezultat, Kovesi este Simona Halep a României”.

Marți seara, am ținut să precizez, indiferent de rezultat, deoarece nu știam rezultatul votului de a doua zi. Era o prudență exagerată, ivită din credința că în Istorie totul e posibil.

În realitate, eram sigur că votul îi va fi favorabil.

Și dintr-un motiv simplu.

Și eu, dacă aș fi fost europarlamentar străin, aș fi votat pentru Codruța Kovesi.

Și nu neapărat, pentru că așa mi s-a spus, ci pentru că imaginea Codruței Kovesi, care mi s-a prezentat mie, europarlamentar străin, a fost cea a unei Luptătoare neînfricate împotriva Corupției.

Un arhanghel Gabriel cu fustă dînd cu sulița în balaur.

Că aceasta e imaginea la care s-a lucrat ne dovedește textul delirant al lui Cristian Tudor Popescu la Digi24, SRI tv 1. Nu reproduc din el, pentru că nu e nevoie. Ajungi să citești ce se scria în presa comunistă despre tînărul Nicolae Ceaușescu față în față cu Zbirii de la Siguranță și cu Călăii de la procesul de la Craiova.

Codruța Kovesi nu mai e acum Tutankamon. E o luptătoare de la Termopile, plină de cicatrici pînă și pe picioare. Nare varice; are cicatrici. De la sulițele corupților.

Suedia - România LIVE VIDEO. Se joacă ACUM

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI