Jurnaliştii de la luju.ro notează că Laura Codruţa Kovesi „este chemată din nou în judecată de procuroarea Mihaela Iorga Moraru pentru anularea ordinului de revocare şi pentru plata unor despăgubiri în valoare de 10.000 euro”.

Dosarul a ajuns deja la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) şi conţine detalii explozive despre „tehnicile la care a recurs şefa DNA pentru blocarea judecătorului Amer Jabre”.

„Kovesi a cerut date de la CSM si PICCJ pentru a justifica “necesitatea formularii unei cereri de recuzare documentate” (Documente)

Lumeajustitiei.ro dezvaluia in urma cu circa trei luni ca judecatorul Amer Jabre de la CAB a avut de patimit in timpul judecarii dosarului deschis de procuroarea Mihaela Iorga Moraru, in care aceasta cerea suspendarea ordinului de revocare din DNA dat de Laura Codruta Kovesi, dezvaluindu-va atunci ca, in timpul procesului, procurorii DNA i-au amintit lui Jabre ca are niste inregistrari cu el, care inca nu au fost distruse si care oricand pot aparea. Astazi, va prezentam dovada care arata ca inainte de a incepe judecarea dosarului procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi (foto stanga) a recurs la tehnici reprobabile pentru a-l impiedica pe judecatorul Amer Jabre de la Curtea de Apel Bucuresti sa solutioneze cauza. Laura Kovesi a reusit sa obtina la urgenta, cu ajutorul CSM si PICCJ, cu o zi inaintea primului termen de judecata, raspunsuri pentru justificarea “unei cereri de recuzare documentate” in vederea amanarii posibilitatii intoarcerii Mihaelei Iorga Moraru la DNA.

Dupa ce in septembrie 2017 si-a castigat in instanta, prin decizia judecatorului Amer Jabre de la CAB, dreptul de a se intoarce la DNA pentru a-si exercita profesia de procuror din care fusese suspendata din ordinul Laurei Codruta Kovesi, procuroarea Mihaela Iorga Moraru (fotodreapta) a formulat o noua actiune de chemare in judecata a sefei DNA, precum si a procurorului sef adjunct al DNA Marius Iacob pentru anularea Ordinului nr. 301/5.07.2017, prin care aceasta a fost revocata din functia de procuror la Directia Nationala Anticoruptie. Dosarul a fost inregistrat in data de 24.11.2017 la Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti sub nr. 9002/2/2017,iar pe langa anulare ordinului lui Kovesi mai prevede si acordarea de despagubiri de catre DNA, Kovesi si Iacob, in valoare 10.000 euro, bani care reprezinta daunele materiale, pentru lunile iulie-octombrie 2017, determinate prin decizia de revocare Mihaelei Iorga Moraru. Cauza, conform informatiilor existente la dosarul nou format, a fost repartizata judecatorului Radu Ionel care urmeaza sa stabileasca daca revocarea din DNA a Mihaelei Iorga Moraru s-a facut legal sau nu.

Astfel, in noul dosar format la Curtea de Apel Bucuresti se regasesc date extrem de importante care vin sa faca lumina si sa confirme totodata informatiile detinute, potrivit carora judecatorul Amer Jabre, care a solutionat dosarul privind suspendarea actiunii de revocare a lui Iorga Moraru, a judecat sub presiune intregul dosar.

Relevante, apreciem noi, sunt corespondentele pe care sefa DNA le-a avut cu CSM si PICCJ cu o zi inaintea inceperii judecarii dosarului, care aveau rolul de a justifica dorinta Laurei Kovesi de a-l recuza pe judecatorul Amer Jabre”, se arată în articolul de pe luju.ro, a cărui continuare o puteţi citi aici.

 

 

Te-ar putea interesa și: