Evenimentul Zilei > Justitie > Kovesi apare lângă un bărbat celebru. Daniel Funeriu a primit poza pe e-mail
Kovesi apare lângă un bărbat celebru. Daniel Funeriu a primit poza pe e-mail

Kovesi apare lângă un bărbat celebru. Daniel Funeriu a primit poza pe e-mail

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a generat una dintre ştirile momentului după ce a postat pe Facebook o fotografie în care Laura Codruţa Kovesi apare alături de Vladimir Putin într-un muzeu al figurilor de ceară din Bulgaria.

Cum a fost posibilă această alăturare? Daniel Funeriu a dezvăluit doar că a primit imaginea prin intermediul unui mesaj electronic. „La un muzeu al figurilor de ceară din Bulgaria. Primită pe mail”, a scris fostul ministru al Educaţie pe Facebook.

Daniel Funeriu

Jurnaliştii din România au aflat între timp că şefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, are statuie de ceară la Muzeul figurilor de ceară din Varna. În aceeaşi instituţie de cultură a fost expusă şi figura din ceară a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Lăsând la o parte caracterul inedit al acestei combinaţii din figuri, nu poate fi trecută cu vedere diferenţa uriaşă de înălţime dintre cele două figuri. Ar fi interesant de aflat dacă reprezentanţii muzeului au respectat întocmai înălţimea celor doi.

Kovesi a ales Bulgaria şi bulgarii au ales-o pe ea

De asemenea, or fi ştiut cei care au realizat figurile de ceară că Laura Codruţa Kovesi a jucat baschet în tinereţe?  Totuşi, trebuie spus că poza primită de Funeriu are legătură cu faptul că prima vizită făcută de Kovesi în străinătate, de la începerea activităţii la Parchetul European (EPPO), a fost în Bulgaria.

Altfel, Muzeul figurilor de ceară din Varna are printre exponate şi alte personalităţi din România.  Printre ele apar Gheorghe Hagi, Regele Mihai, Inna sau Nicolae Ceaușescu. Muzeul a fost înfiinţat în 2014, iar în anul 2018, proprietarii au organizat un turneu în afara țării și au ajuns și în România.

„În muzeul nostru din Varna avem în jur de 60 de figurine. Oraşul nostru este la 160 de kilometri de Constanţa. Pe timpul verii, oraşul este plin de români. Foarte mulţi au vizitat şi muzeul de ceară.

Întâlnirea cu Gheorghe Hagi

Am decis să mergem şi noi la români. În luna iulie a început primul nostru turneu în afara Bulgariei. Am ajuns la Constanţa, iar acum suntem în Timişoara. Înainte să venim în România, i-am avut deja pe Ceauşescu, Regele Mihai şi Hagi.

Pentru a face figurina cu Hagi m-am dus de câteva ori la Constanţa, pentru a mă întâlni cu fostul fotbalist. La una dintre întâlniri m-am dus cu capul lui, să-l vadă. I-a plăcut.

A fost greu să găsim echipamentul naţionalei României, cu care a jucat la Campionatul Mondial din 1994.Am vrut echipamentul din America. L-am obţinut de la un colecţionar“, a declarat Cvetan Atanasov, proprietarul Muzeului figurinelor de ceară de la Varna, conform Adevărul.