Konkurs după „Audiția”, de Alexandr Galin, la Teatrul Metropolis. Unde mergem

Konkurs după „Audiția”, de Alexandr Galin, la Teatrul Metropolis. Unde mergem

Teatrul Metropolis vă invită sâmbătă, de la ora 19.30, în Sala Centenar, la un spectacol cu totul deosebit, după „Audiția” de Alexandr Galin, în regia lui Emanuel Pârvu. Autorul Aleksandr Galin este unul dintre cei mai buni dramaturgi ruşi, regizori şi scenarişti contemporani. Spectacolul nu se adresează tinerilor sub 14 ani, iar în unele momente acesta se va îndrepta spre teatrul absurdului.

Acțiunea începe într-un cinematograf vechi, dezafectat, un chinez, însoţit de un translator, doreşte să selecteze un grup de fete pentru un bar din țara sa. Anunţul lasă loc de echivoc, nu este clar şi se înscriu la concurs femei de diferite vârste şi categorii sociale, majoritatea nepotrivite cu prezenţa într-un bar de noapte: o intelectuală, două surori - lucrătoare sexuale, împreună cu mama lor, o muncitoare şi o falsă aristocrată. Cinci femei cu un „stil” diferit, care se zăreşte atât în conduita lor, cât şi în felul în care sunt îmbrăcate, aspect ce denotă un anumit statut social. Ele au venit aici pentru a susţine o audiţie, care, în viziunea lor, le va scăpa de traumele şi de frustrările acumulate O aşteptare... poate asemănătoare cu cea din teatrul absurdului, în care Godot trebuie să vină... În acest timp concurentele îşi derulează fiecare firul epic al vieţilor cenuşii şi se analizează una pe cealaltă, afirmându-şi complexele de superioritate sau de inferioritate. Spectacolul are o durată de o oră și 45 de minute, fără pauză.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Distribuția spectacolului

Gabriela Popescu, Cristina Flutur, Adrian Titieni, Raluca Aprodu, Ioana Abur, Costel Cașcaval, Anghel Damian, Ioana Moldovan, Aida Economu, Alexandru Nagy, Fang Shuang, Lorena Luchian, Lia Sinchevici, Alexandru Sinca, Emanuel Pârvu

Regia: Emanuel Pârvu

Traducerea: Ludmila Szekely Anton

Coregrafie: Ioana Marchidan

Pregătire muzicală: Călin Grigoriu

Decor și costume: Cezara Armașu

Light design: Silviu Stavilă

 

Lena Papadopoulou vine pentru prima dată în România

Artista Lena Papadopoulou vă invită sâmbătă, de la ora 22.00, la o seară grecească de neuitat la Berăria H. Cunoscută pentru farmecul și talentul ei incredibil, este una dintre cele mai apreciate artiste din Grecia și Balcani. În cei peste 10 de ani de activitate la cel mai înalt nivel, artista din Salonic a dat lumii super hit-uri ca „Thelo Trella”, „Kathe Nihta”, „Apagoreumeni agapi” și multe altele, iar acum aveți ocazia să le asculți LIVE, la Berăria H. Alături de alți 7 artiști de top, seara de sâmbătă va cuprinde multă muzică și dansuri grecești. Biletele se achiziționează de la Berăria H.

 

Eroii Disney junior, pe marele ecran

Mickey, Minnie, Goofy, Donald, Kion și Vampirina, dar și Bingo și Rolly le dau întâlnire copiilor la Cinema City, într-o proiecție specială de episoade în premieră din cele mai îndrăgite seriale ce rulează pe canalul Disney Junior. Astfel, copiii își vor vedea eroii preferați din serialele „Mickey și piloții de curse”, „Garda felină” și „Vampirina”, în episoade noi, întro experiență cinematografică interactivă și incitantă. Proiecțiile vor avea loc în zilele de sâmbătă, 23 martie, și duminică, 24 martie, în toate cele 26 de cinematografe Cinema City din țară. În București, cei mici se vor putea întâlni cu eroii Disney în cinematografele din AFI Cotroceni, Mega Mall, ParkLake, Sun Plaza, de la ora 11.00 și 13.00. Durata spectacolului este de 80 de minute, care cuprinde proiecția și jocurile cu Mickey Mouse, care îi va antrena pe copii, în pauza dintre episoade, la joacă și distracție, în cel mai vesel party la cinema.

 

Salonul Internațional Felin ajunge la București

așteptați pe 23 și 24 martie, între orele 10.00-17.00, pentru a admira peste 200 de pisici din toate colțurile lumii, în cadrul Salonului Internațional Felin București - SofistiCAT, care va avea loc în Pavilionul C 6 din complexul Romexpo. La această ediție, vizitatorii vor putea admira rasa Lykoi, supranumită pisica vârcolac, datorită asemănării cu un lup. Una dintre principalele atracții SofistiCAT va fi competiția „Best in Show”, în care cele mai frumoase pisici se vor întrece pentru un loc pe podium. Două prestigioase jurii internaționale vor evalua superbele exemplare de pisici din rasele Abysiniană, Albastru de Rusia, Bengaleza, British Shorthair, British Longhair, Burma, Devon Rex, Don Sphynx, Exotică, Lykoi, Maine Coon, Neva Masquerade, Norvegiană de Pădure, Orientală, Persană, Ragdoll, Sacră de Birmania, Singapura, Sphynx, Scottish Fold, Scottish Straight. Vizitatorii vor putea participă la o tombolă specială, având ca premii centre de joacă pentru pisici, iar pentru copii va fi deschis un atelier de pictură pe față. Prețul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru pensionari, iar copiii vor avea acces gratuit.

 

Recitalul „De la Ovidiu la Eminescu”, la Nottara

Vineri, de la ora 19.30, Teatrul Nottara sărbătorește Ziua Internațională a Poeziei prin spectacolul „De la Ovidiu, exilatul de la Pontul Euxin, la Mihai Eminescu, luceafărul din țara mioriței” al actorului Emil Boroghină. Recitalul este compus din recitaluri poetice ce au la bază o parte dintre epistolele din „Tristele şi Ponticele”, trimise acum 2.000 de ani de Publius Ovidius Naso la Roma de la Tomis, Constanţa noastră de astăzi, şi selecţiuni din poezia eminesciană, o călătorie prin marile etape ale creaţiei şi vieţii lui Mihai Eminescu. Particularitatea acestui recital constă în faptul că este susţinut în limba română, dar pe ecranul-fundal, textele scenariilor vor fi proiectate simultan în limbile europene de circulaţie: italiană, spaniolă, portugheză, franceză, engleză şi germană, iar în zona centrală, deasupra recitatorului, se va decupa textul în limba-mamă, latina, atât în cazul versurilor originale ale lui Ovidiu, cât şi ale lui Eminescu. Spectacolul este o producție a Teatrului Nottara și a Teatrului Național Marin Sorescu, Craiova. Regia este semnată de Alina Hiristea, iar scenariul, de Emil Boroghină.