Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis supervizează alegerile interne ale PNL. Mesaj de susținere pentru Florin Cîțu
Klaus Iohannis supervizează alegerile interne ale PNL. Mesaj de susținere pentru Florin Cîțu

Klaus Iohannis supervizează alegerile interne ale PNL. Mesaj de susținere pentru Florin Cîțu

Președintele Kaus Iohannis va participa la Congresul PNL, de sâmbătă, 25 septemrie, și își anunță susținerea, în continuare, pentru Florin Cîțu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va participa la alegerile interne ale PNL, în cadrul Congresului programat pentru sâmbătă, 25 septembrie. Șeful statului va fi prezent la Romexpo în momentul în care liberalii își vor alege noul președinte.

Klaus Iohannis a afirmat că PNL a fost întotdeauna scena unor confruntări între curente diferite de opinie, însă acestea s-au tranșat după alegerile interne. Aceasta fie prin alinierea în spatele câştigătorului, fie prin plecarea din partid și înființarea unei alte formațiuni politice. El l-a dat ca exemplu pe Călin Popescu Tăriceanu care a înființat ALDE, după ce a părăsit PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis conduce, în această perioadă, de marţi până joi, delegaţia României la la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU, care are loc la New York.

Ludovic Orban, PNL

Iohannis nu-l mai înțelege pe Orban

Şeful statului a afirmat că mai are discuţii cu actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, dar că nu reușește să-l înțeleagă.

„Dar cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic”, a adăugat Iohannis cu privire la declaraţiile recente ale liderului PNL la adresa sa.

În ultima perioadă, Ludovic Orban a avut mai multe ieșiri la adresa președintelui Klaus Iohannis, în condițiile în care, se știe, acesta îl preferă pe Florin Cîțu la conducerea PNL. Deși a catalogat colaborarea cu preşedintele ca exemplată şi a menţionat că după ce va fi reales în fruntea PNL o va continua, Orban a avut mai multe atacuri la adresa președintelui. Acesta a insinuat, chiar, că Iohannis este responsabil pentru declanșarea crizei politice.

Astfel, Orban a spus că oamenii le reproșează politicienilor de la putere, inclusiv lui Iohannis, că au declanșat criza politică în loc să se ocupe de guvernare. Pe de altă parte, președintele PNL nu a exclus nici faptul ca președintele să se fi amestecat în alegerile interne ale PNL:  „Eu vreau să cred că nu a făcut lucrul ăsta şi sper să nu fi făcut lucrul ăsta”.

Înregistrare incredibilă din PNL: Dacă mă votați, vă angajez la stat. AUDIO
PNL

 

Președintele, declarație de susținere pentru Florin Cîțu

În contextul apropiatelor alegeri ale PNL și a crizei politice, șeful statului și-a arătat susținerea pentru actualul premier, Florin Cîțu. Iohannis a precizat că acesta va putea conduce guvernul până în 2024, la alegerile parlamentare.

„Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele s-a arătat încrezător că actuala criză guvernamentală, care a blocat România de mai multe săptămâni, se va rezolva după congresele PNL și USR PLUS. Klaus Iohannis a făcut aceste declarații în cadrul unei discuții cu jurnaliștii care îl însoțesc la New York, la Adunarea Generală a ONU.

Şeful statului a afirmat că nu crede într-o eventuală demitere a Guvernului după încheierea celor două congrese.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: