Evenimentul Zilei > Actualitate > Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe pentru Ivan Patzachin și Ion Caramitru: „Au luminat arenele sportive și scenele”
Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe pentru Ivan Patzachin și Ion Caramitru: „Au luminat arenele sportive și scenele”

Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe pentru Ivan Patzachin și Ion Caramitru: „Au luminat arenele sportive și scenele”

Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru au luminat arenele sportive şi scenele pe care au urcat. Este mesajul pe care l-a transmis președintele Klaus Iohannis după decesul, de duminică, a celor două mari personalități românești.

Președintele Klaus Iohannis a transmis duminică seară un mesaj de condoleanțe după decesul lui Ivan Patzaichin și a lui Ion Caramitru. Șeful statului a făcut o postare pe contul său de Facebook, în care a transmis condoleanțe celor două familii îndoliate.

„Astăzi este o zi tristă pentru țara noastră. Ne despărțim de doi dintre cei mai iubiți români. Ivan Patzaichin și Ion Caramitru au luminat arenele sportive și scenele pe care au urcat. Învingători și strălucitori în sport și teatru, Ivan Patzaichin și Ion Caramitru, prin dispariția lor neașteptată, ne lasă de azi mai săraci, consolați doar de amintirea gloriei pe care au dăruit-o României prin energia, talentul, dăruirea și eforturile lor de a fi cei mai buni. Condoleanțe familiilor și celor dragi pentru pierderea suferită!”, a scris Iohannis pe Facebook.

Ivan Patzaichin s-a stins din viață în cursul dimineții

Campionul olimpic la canotaj Ivan Patzachin și actorul Ion Caramitru s-au stins din viață în cursul zilei de duminică, la Spitalul Elias din București. Ambii erau internați de mai multă vreme și se simțeau destul de rău.

Vestea morții lui Ivan Patzaichin, răpus de un cancer pulmonar, a venit duminică, 5 septembrie, în cursul dimineții. Acesta se afla la pat de mai multe luni, însă își asigura apropiații că nu este nimic grav.

Mai multe ziare de sport și agenții de presă din Europa au scris articole elogioase despre personalitatea lui Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi pe care România i-a avut vreodată. Legendarul sportiv a încetat din viață în această dimineață, la vârsta de 71 de ani. Ivan Patzaichin era internat de trei luni la Spitalul Elias din Capitală, iar în ultima perioadă, pe fondul unei boli incurabile, starea sa de sănătate s-a înrăutățit.

Ion Caramitru
Ion Caramitru

Ion Caramitru a murit din cauza unui stafilococ

Marele actor și director al Teatrului Național, Ion Caramitru a încetat din viață, la 79 de ani, din cauza unei infecții cu stafilococ. El era internat de aproximativ o lună, într-o stare destul de dificilă. Moartea sa i-a luat prin surprindere pe toți cei care l-au cunoscut și apreciat, mai ales că boala sa nu era cunoscută.

„După o nemeritată suferinţă, maestrul Ion Caramitru s-a stins din viaţă în după-amiaza de astăzi la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.  Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis managerul spitalului, medicul Mugur Ardelean.

Ion Caramitru se afla de aproape o lună internat în spital, iar starea sa de sănătate nu era deloc bună.

„Este o mare pierdere pentru teatrul românesc. Am fost prieteni din anii 60, de când era student, iar eu devenisem actor. Este o pierdere uriașă pentru teatrul românesc. O emblemă care a picat în acest moment și nu mai poate fi înlocuită”, a afirmat actorul Victor Rebengiuc, pentru Digi 24.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: