Evenimentul Zilei > EVZ Special > Klaus Iohannis l-a pensionat pe Lucian Papici, controversatul procuror de la DNA. Oficial
Klaus Iohannis l-a pensionat pe Lucian Papici, controversatul procuror de la DNA. Oficial

Klaus Iohannis l-a pensionat pe Lucian Papici, controversatul procuror de la DNA. Oficial

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri mai multe decrete, printre care se află şi cel despre pensionarea controversatului procuror de la DNA, Lucian Papici.

Klaus Iohannis l-a pensionat pe Lucian Papici, controversatul procuror de la DNA. Astfel, pe lângă promulgarea unei legi şi înfiinţarea a trei consulate, şeful statului a semnat şi decretul de eliberare din funcţie a lui Lucian Papici.

Dragnea l-a cunoscut bine pe Papici

Când Direcția Națională Anticorupție  (DNA) era condusă de Daniel Morar. Papici a fost șef al Secției I din această structură. Pensionarul din 2021 a instrumentat dosarul Referendumului din vara anului 2012, în urma căruia fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a primit condamnare cu suspendare.

La 3 ani distanţă după acest caz foarte mediatizat, el a revenit la Timisoara in 31 august 2015. Retragerea în oraşul de pe malul Begăi a venit dupa aproape 13 ani petrecuti în structurile de conducere ale DNA.

Procurorul a fost considerat unul dintre cei mai buni anchetatori din DNA şi a devenit cunoscut după ce a făcut multe dosare liderilor PSD. Mai multe informaţii despre activitatea lui Papici puteţi citi în editorialul Procurorul care a redeschis „Dosarul Dumitru Tinu” a stat 4 luni în arest. Ce rol a avut Statul Paralel.

De asemenea, despre acelaşi magistrat au fost lansate dezvăluiri spectaculoase în emisiunea Dosare de presă. În acelaşi context merită amintit că în 2017, Liviu Dragnea a depus plângere împotriva lui Lucian Papici.

Numele lui Papici apare şi în cazul judecătorului acuzat de DNA pentru că ar fi luat mită de la patru oameni de afaceri şi care a fost achitat.

Iohannis l-a trimis la pensie pe Papici

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 18 iunie 2021, următoarele decrete::

– Decret pentru promulgarea Legii privind acceptarea Convenției globale pentru recunoașterea calificărilor din învățământul superior, adoptată la Paris la 25 noiembrie 2019 (PL-x 127/17.03.2021);

– Decret privind eliberarea din funcția de procuror cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a domnului Lucian Gheorghe Papici – pensionare, la data de 18 iunie 2021;

– Decret pentru reîncadrarea în funcția de judecător la Tribunalul București a doamnei Florica Lază;

– Decret pentru reîncadrarea în funcția de judecător la Tribunalul Alba a doamnei Carmen-Marilena Popa;

– Decret pentru reîncadrarea în funcția de judecător la Judecătoria Toplița a domnului Adrian Doru Russu;

– Decret pentru reîncadrarea în funcția de judecător la Judecătoria Reșița a domnului Vivi Florin Șuiu;

– Decret privind înființarea Consulatului General al României la Chișinău, Republica Moldova – cu un număr de 13 posturi;

– Decret privind înființarea Consulatului General al României la Londra, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord – cu un număr de 10 posturi;

– Decret privind înființarea Consulatului General al României la Madrid, Regatul Spaniei – cu un număr de 9 posturi”, se arată pe presidency.ro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.