Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis a semnat. Miniștrii USR PLUS au fost revocați din Guvernul Cîțu
Klaus Iohannis a semnat. Miniștrii USR PLUS au fost revocați din Guvernul Cîțu

Klaus Iohannis a semnat. Miniștrii USR PLUS au fost revocați din Guvernul Cîțu

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele de eliberare din funcție a miniștrilor USR-PLUS și de numire în funcție a miniștrilor interimari, anunță Administrația Prezidențială

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri dimineaţă că a trimis demisiile miniştrilor USR PLUS şi propunerile de interimari la Palatul Cotroceni.

De acum curg cele 45 de zile de interimat. După această dată urmează ca primul ministru șă facă noile propuneri pentru posturile rămase vacante.

Miniștri USR PLUS și-au depus, marți, demisiile la Guvern.

Co-preşedintele USR Dan Barna a declarat, marţi după-amiază, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că acesta i-a spus că demisiile miniştrilor USR PLUS nu ajunseseră la Palatul Cotroceni până la momentul întâlnirii lor, dar că atunci când vor veni, le va accepta.

Anunțul făcut de administrația Prezidențială

Decret prin care se ia act de demisia domnului Ilie-Dan Barna, viceprim-ministru, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

La Ministerul Investițiilor

Decret prin care se ia act de demisia domnului Cristian Ghinea, ministrul investițiilor şi proiectelor europene, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al investițiilor şi proiectelor europene, interimar.

La Ministerul Transporturilor

Decret prin care se ia act de demisia domnului Cătălin Drulă, ministrul transporturilor şi infrastructurii, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Dan Vîlceanu, ministrul finanțelor, ca ministru al transporturilor şi infrastructurii, interimar.

La Ministerul Economiei

Decret prin care se ia act de demisia domnului Claudiu-Iulius-Gavril Năsui, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Virgil-Daniel Popescu, ministrul energiei, ca ministru al economiei, antreprenorialului şi turismului, interimar.

La ministerul Digitalizării

Decret prin care se ia act de demisia domnului Ciprian-Sergiu Teleman, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Tánczos Barna, ministrul mediului, apelor şi pădurilor, ca ministru al cercetării, inovării şi digitalizării, interimar.

La Ministerul Sănătății

Decret prin care se ia act de demisia doamnei Ioana Mihăilă, ministrul sănătății, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Cseke Attila Zoltán, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, ca ministru al sănătăţii, interimar.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: