Klaus Iohannis a devenit personaj într-o carte pentru copii publicată de o editură din Sibiu

Sursa foto: Administratia Prezidentiala

Președintele României apare într-o carte despre istoria Transilvaniei. Klaus Iohannis e prezent alături de baroni și personalități istorice.

Editura Honterus din Sibiu a publicat o carte, în limba germană, care conține ghicitori, jocuri și puzzle-uri educative pentru copii. Aceasta este menită să le ofere celor mici multe informații despre zona Transilvaniei și personalitățile de origine săsească. Președintele Klaus Iohannis este prezentat și el în această carte alături oameni care au făcut istorie de-a lungul timpului.

Carte interactivă

Inițiativa acestei cărți a aparținut Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), care a primit și finanțare de la Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României.

Cartea se numește „Kirchenburgen Rätselspaß” (Puzzle-uri distractive despre bisericile fortificate). Ea conține ghicitori, rebusuri și alte tipuri de jocuri educative menite să îi facă pe copii să descopere cât mai multe informații despre istoria Transilvaniei și personalitățile ei.

Acest volum este promovat de membrii comunității germane, alături de cărțile de cultură sau istorie editate la Sibiu, cu ocazia diverselor evenimente la care aceștia participă.

Alături de mari personalități

La pagina 12 se regăsește un exercițiu-labirint, în care apar imagini cu cinci personalități cu origini săsești, Printre acestea se numără baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803), profesorul și pastorul luteran sas născut la Mediaș Stephan Ludwig Roth (1796-1849), savantul, unul dintre fondatorii rachetei și astronauticii Hermann Oberth (1894-1989), fondatorul gimnaziului săsesc din Brașov, din curtea Bisericii Negre, Johannes Honterus (1498-1549), dar și fostul primar al Sibiului, actual președinte al României, Klaus Iohannis (născut în 1959).

Drumul lui Iohannis

Cei mici trebuie să asocieze fiecare personalitate cu imaginea unei clădiri semnificative din zona Transilvaniei. Poza lui Klaus Iohannis trebuie asociată cu Casa Lutsch din Piața Mare din Sibiu, acolo unde în prezent se află sediul FDGR.

Curios este că „drumul” lui Iohannis este cel mai lung, iar titlul exercițiului este „Derutații sași ardeleni”. Descrierea sarcinii este următoarea: „Cinci sași celebri s-au rătăcit. Ajutați-i să-și găsească drumul spre casă, evidențiindu-l cu creioane colorate”, potrivit turnulsfatului.ro.