Surse de la Phenian afirmă că liderul nord-coreean vrea să îşi mute arsenalul nuclear pe submarine, cel puţin asta anunţă DailyNK.  Specialiştii militari nord-coreeni dezvoltă în acest moment prototipul unui submarin care ar putea rezista în imersiune chiar şi 2 săptămâni, dar şi unul nuclear de 3000 de tone care să poată fi dotat cu rachete Polaris.

Ambele modele ar trebui să fie gata până în 2022

În acelaşi timp, nord-coreeni au testat deja mai multe tipuri de rachete care pot fi lansate de pe submarine. Practic a confirmat testarea unui nou tip de rachetă balistică, lansată de pe mare şi capabilă să transporte o armă nucleară, escaladând semnificativ tensiunile din regiune, comparativ cu testele cu rachete cu rază scurtă de acţiune efectuate începând din luna mai.

Surse de la Phenian afirmă că scopul final este acela de a putea ataca continentul nord-american

Kim Jong Un a declarat săptămâna aceasta că nu mai există motive a Phenianul să respecte moratoriul asupra testelor cu rachete balistice intercontinentale şi arme nucleare şi a anunţat că o “nouă armă strategică” va fi prezentată în viitorul apropiat.

Liderul nord-coreean s-a plâns că Statele Unite au continuat exerciţiile militare comune cu Coreea de Sud, s-au dotat cu arme de ultimă generaţie şi au impus sancţiuni. În decembrie Coreea de Nord a avertizat Washingtonul în legătură cu un posibil “cadou de Crăciun”, după expirarea, la sfârşitului anului 2019, a termenului acordat de Phenian Statelor Unite pentru a face concesii în cadrul discuţiilor privind denuclearizarea.

Te-ar putea interesa și: