Kim Jong-un a ajuns în Paradis. Din păcate pentru supușii săi, se va întoarce curând

Kim Jong-un a ajuns în Paradis. Din păcate pentru supușii săi, se va întoarce curând Kim Yo Jong vrea să îmbunătăţească relaţiile cu Japonia. L-a invitat pe premierul nipon la Phenian.. Sursa foto: Arhiva EVZ

În timp ce Coreea de Nord se confruntă cu o „criză alimentară” de proporții și o carantină prelungită din cauza pandemiei, Kim Jong-un pare să se bucure de vacanță prelungită într-un paradis acvatic.

Pe 12 iulie, iahtul de lux al lui Kim Jong-un  a fost fotografiat din satelit în apropierea luxosul conac pe care dictatorul îl are pe coasta de est, la Wonsan.

Vacanță într-un paradis acvatic

Ambarcațiunea, lungă de 80 de metri, a trecut recent prin ample transformări pentru a fi la înălțimea așteptărilor dictatorului Kim-Jon-un. Ea este, de altfel, concepută un adevărat paradis acvatic. E dotată cu tobogane cu dublă răsucire, o piscină de dimensiuni olimpice și un salon pe mai multe etaje.

De altfel, până și vremea pare să-i facă pe plac liderului nord-coreen. În a doua parte a lunii iulie timpul va rămâne frumos, cu temperaturi în jur de 30 de grade Celsius. Agenția de presă NKNews, care monitorizează situația din Coreea de Nord, cea mai izolată țară din lume, susține că e greu de știut, totuși, dacă dictatorul se află la bordul iahtului. Acesta ar putea fi folosit de copiii săi, membri ai familiei sale sau colaboratori de încredere. Nu de alta, dar atât conacul din Wonsan, cât și iahtul au mai primit și până acum astfel de oaspeți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anul trecut, în aprilie, când Kim s-a retras pentru o perioadă mai lungă din luminile reflectoarelor, iahtul a fost văzut mișcându-se în jurul conacului de la Wonsan.

Dictatorul se distrează, țara rabdă de foame

Pe lângă pandemie, despre evoluția căreia răzbat cu greu știri în exteriorul țării, Coreea de Nord se confruntă și cu o criză alimentară majoră. Potrivit estimărilor făcute recent de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, țara înregistrează un deficit de 860.000 de tone de alimente în acest an, adică aproximativ necesarul pentru două luni. Agențiile de știri cu surse în această țară izolată raportează, de altfel, decese dinm cauza foametei și o creștere a numărului de copii și vârstnici care recurg la cerșetorie pentru a putea supraviețui, notează Nikkei Asia.