Evenimentul Zilei > International > Liderul principalului partid de opoziție din Turcia a fost atacat violent de mai mulți bărbați. VIDEO
Liderul principalului partid de opoziție din Turcia a fost atacat violent de mai mulți bărbați. VIDEO

Liderul principalului partid de opoziție din Turcia a fost atacat violent de mai mulți bărbați. VIDEO

Kemal Kiliçdaroglu, liderul principalului partid de opoziție din Turcia a fost atacat duminică, la Ankara, de mai mulți bărbați. Acesta participa la înmormântarea unui soldat turc omorât în confruntările cu PKK. Kiliçdaroglu a fost scos cu greu din mulțime de agenții de pază, informează AFP.

Kilicdaroglu, şeful Partidului Republican al Poporului (CHP) care a câștigat alegerile municipale din 31 martie la Ankara şi Istanbul, a fost atacat de mai mulți bărbați care țipau în timp ce participa la o înmormântare. Acesta a fost adăpostit într-o casă din apropiere de către forțele de ordine, informează Anadolu, conform agerpres.ro.

Într-o înregistrare video care redă incidentul, se poate vedea cum Kilicdaroglu era bruscat o mulţime ostilă în timp ceîncrca să-și croiască drum printre indivizii furioși. 

Exprimându-se după incident în faţa localurilor CHP, Kilicdaroglu a apreciat că agresiunea vizează unitatea Turciei.

„Atacatorii n-au avut nici un respect faţă de martir (soldatul ucis)'”, a declarat liderul CHP în faţa a o mie de simpatizanţi. '„Ei nu sunt musulmani adevăraţi”', a mai spus el.

Mulţimea a protestat mai întâi faţă de prezenţa lui Kilicdaroglu la funeraliile soldatului în districtul Cubuk din Ankara, apoi unii au început să-l lovească, a relatat Anadolu.

Potrivit serviciilor guvernatorului din Ankara, au fost demarată o acțiune în justiţie împotriva responsabililor incidentului.

CHP l-a făcut responsabil pentru incident pe ministrul de interne Suleyman Soylu, deoarece în 2018 le-a ordonat guvernatorilor să nu le permită membrilor CHP să participe la funeraliile ''martirilor''. La scurt timp după agresiune, ministrul a declarat că este inacceptabilă o astfel de acţiune.

Pe 31 martie, CHP a obţinut victoria la alegerile municipale în Ankara şi Istanbul, provocând o înfrângere inedită Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator), formaţiunea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Sursa foto: captura video

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: