Evenimentul Zilei > Politica > Kelemen Hunor, dezvăluiri din interiorul coaliției PNL-PSD-UDMR: ”Încrederea între parteneri este mică”
Kelemen Hunor, dezvăluiri din interiorul coaliției PNL-PSD-UDMR: ”Încrederea între parteneri este mică”

Kelemen Hunor, dezvăluiri din interiorul coaliției PNL-PSD-UDMR: ”Încrederea între parteneri este mică”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți, în cadrul unei emisiuni televizate, că în actuala coaliție PNL-PSD-UDMR încrederea între parteneri este mică. „Dar acest lucru nu înseamnă că nu se poate crește gradul de încredere. Eu sunt un om optimist din fire”, a declarat liderul UDMR.

Fiind întrebat care este diferența dintre negocierile PNL-USR-UDMR si cele dintre PNL-PSD-UDMR, și care este gradul de încredere între parteneri, Kelemen Hunor răspuns că gradul de încredere nu diferă.

Cum este perceput gradul de încredere între parteneri

„Gradul de încredere nu diferă față de vechea coaliție. E mică. A fost mică și în decembrie, ați văzut, a ținut 9 luni de zile din păcate. Dacă era un grad de încredere mare și puteam să creștem gradul de încredere prin deciziile luate împreună și prin aplicarea deciziilor, atunci probabil că acea coaliție, PNL-USR-UDMR, n-ar fi avut un sfârșit atât de brutal, în septembrie.

„Și acum există acest grad de încredere destul de scăzut, dar acest lucru nu înseamnă că nu se poate crește gradul de încredere. Eu sunt un om optimist din fire, reînnoiesc speranța în fiecare dimineață când mă trezesc, și sper că prin deciziile comune reușim să creștem această încredere între parteneri. Până la urmă nu se poate fără încredere. Va fi greu de guvernat dacă nu ai încredere ”, a declarat Kelemen Hunor la Digi24.

„Această coaliție mare, o coaliție dificilă, fără doar și poate, poate să asigure stabilitate pentru România, poate să însemne și o reformă substanțială, dacă ne gândim că totuși e o coaliție cu aproape 70% în Parlament”, a completat acesta.

„Pentru acest lucru trebuie să știi că vrei să mergi pe termen lung. Trebuie să faci proiecte pe termen lung, inclusiv anumite reforme constituționale și ale statului”, a conchis Kelemen Hunor.

Kelem Hunor este vicepremier și în Guvernul propus de Nicolae Ciucă

Guvernul condus de Nicolae Ciucă pentru următorul an și jumătate, va avea doi vicepremieri – Sorin Grindeanu (PSD), care va fi și ministru al Transporturilor, și Kelemen Hunor (UDMR).

Miniștrii propuși de UDMR:

Ministerul Dezvoltării – Cseke Attila

Ministerul Mediului – Tancszos Barna

Ministerul Sportului – Eduard Novak.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.