Kelemen Hunor ÎL ATACĂ DUR pe Băsescu. Nici PNL-ul nu scapă de CRITICILE liderului UDMR

Kelemen Hunor, a criticat, vineri, la Consiliul Reprezentanţilor Uniunii (CRU), formaţiunile PMP şi PNL, pentru că au atacat la Curtea Constituţională a României (CCR) modificările aduse Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi Legii asistenţei sociale nr. 292/2011.

"Un aspect interesant al acestei legi este că în Parlament nu au fost voturi împotrivă. (...) Ieri, dezamăgirea a fost aidoma surprizei noastre. Acea întorsătură la care s-a ajuns în mai puţin de o săptămână, la care a ajuns o parte a vieţii politice româneşti este greu de înţeles şi de explicat. (...) Săptămâna trecută prin vot lejer au votat şi aceia care peste o săptămână au atacat această lege la Curtea Constituţională. Şi de unde a pornit totul?! A pornit de la acel om, Traian Băsescu, care a băgat în pământ fracţiunea sa proprie, nu a fost prezent la vot", a spus Kemelen Hunor, scrie agerpres.ro.

Kelemen Hunor a amintit că legea învăţământului care a făcut posibilă utilizarea limbii materne în şcoli a fost votată pe vremea lui Băsescu.

"Deci, acel Traian Băsescu împreună cu care, acum câţiva ani, am adoptat acea lege a învăţământului care a făcut posibilă utilizarea limbii materne în învăţământ. Acel Traian Băsescu care, după convingerea mea, a devenit de două ori preşedinte cu ajutorul voturilor maghiarilor, în 2004 şi 2009. Deci, el a dat ordinul şi partidul lui a făcut acest caz. Deci, aceia care se duc în secuime şi descoperă kurtos-ul şi apa minerală, aceia nu sunt neapărat prieteni ai comunităţii maghiare; poate că interesele de moment le cer să aibă o relaţie mai apropiată cu noi, nemaivorbind de faptul că în Partidul Popular European, acea familie politică în care suntem împreună, aceasta nu este o cutumă, nu este o obişnuinţă, nu sunt astfel de principii în practica cotidiană', a spus Kemelen Hunor.

Liderul UDMR a criticat şi PNL, pentru acelaşi lucru.

 

"Pe de altă parte, la această iniţiativă s-a asociat acel partid liberal a cărui preşedintă interimară şi-a luat la rost propria fracţiune, întrebându-i de ce nu au luat ei această iniţiativă, de ce au permis fracţiunii lui Băsescu. Acum parcă ar fi o competiţie, cine este mai rapid, cine lansează mai repede un caz la CCR împotriva minorităţii maghiare, împotriva unei minorităţi. Şi aceia care vin cu iniţiative mai rapid vor avea succes mai mare la alegerile următoare. Noi trebuie să ştim că avem un singur aliat, maghiarii din Transilvania", a mai spus Kelemen Hunor.