Evenimentul Zilei > Politica > Kelemen Hunor bagă USR PLUS și AUR în aceeași oală: „Se potrivesc”
Kelemen Hunor bagă USR PLUS și AUR în aceeași oală: „Se potrivesc”

Kelemen Hunor bagă USR PLUS și AUR în aceeași oală: „Se potrivesc”

USR PLUS și Partidul AUR se potrivesc, având același tip de alectorat, deoarece sunt formațiuni politice anti-sistem.

Afirmația îi aparține liderului UDMR, Kelemen Hunor, care a comentat alianța dintre cele două formațiuni pentru susținerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Cîțu.

Kelemen Hunor a făcut o serie de comentarii la adresa lui George Simion și a Partidului AUR, dar și a foștilor săi colegi din coaliție, din USR PLUS. Aceștia din urmă s-au aliat cu AUR pentru moțiunea de cenzură. Liderul UDMR a spus despre Simion că „nu are noțiunea asta, «să fii penibil»” și că parlamentarii nu au fost aleși pentru a participa „la un circ național”.

„Asta face de opt luni de zile și în pauze, merge cu telefonul, se oprește, transmite live, te pune într-o situație absolut penibilă. Pentru el nu există noțiunea asta, «să fii penibil». Dincolo de acest lucru, Parlamentul nu este circul de stat. Asta ar trebui să acceptăm indiferent unde ne așezăm ideologic. Trebuie să plecăm de la faptul că nu am fost aleși să participăm la un circ național permanent. Parlamentul e o instituție și trebuie să fie o instituție fundamentală. El (n. red. – George Simion) nu vede acest lucru”, a spus Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor despre USR PLUS și AUR

Potrivit spuselor sale, USR PLUS a făcut o greșeală pe termen mediu și lung, asociindu-se cu Partidul AUR. În opinia sa, cele două partide, USR PLUS și AUR se potrivesc din punct de vedere sociologic, deoarece au același tip de electorat, anti-sistem.

„Dincolo de ideologie, sigur, aici e o problemă – că USR PLUS a legitimizat AUR-ul, nu vreau să spun mai mult decât că a fost o greșeală uriașă pe termen mediu și pe termen lung. Momentan, nu, fiindcă electoratul lor, sectanții lor, nucleul dur nu e afectat de colaborare, nici la USR PLUS, nici la AUR. Se potrivesc, că sunt anti-sistem, pe ei nu-i afectează lucrul ăsta. Și din punct de vedere sociologic se potrivesc.

Dar, pe termen lung, vor fi consecințe. Până acum, AUR a stat cât de cât izolat în Parlament. Acum, să semnezi o moțiune de cenzură spunând că scopul scuză mijloace și scopul sfânt este să-l dăm jos pe Cîțu și nu contează cu cine, pentru mine nu e OK”, a spus Kelemen Hunor.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: