Evenimentul Zilei > Monden > Keith Moon, distrugătorul-șef al trupei The Who. Obiceiurile controversate ale „celui mai sălbatic om din rock’n’roll”
Keith Moon, distrugătorul-șef al trupei The Who. Obiceiurile controversate ale „celui mai sălbatic om din rock’n’roll”

Keith Moon, distrugătorul-șef al trupei The Who. Obiceiurile controversate ale „celui mai sălbatic om din rock’n’roll”

Toboșarul trupei The Who, Keith Moon, este unul dintre marii muzicieni ai rockului, fiind o sursă de inspirație și în ziua de astăzi, pentru mulți bateriști. Însă, Moon a fost o adevărată pacoste pentru hotelurile în care era cazat.

Detona toaletele

Keith Moon avea o reputație proastă, deoarece devasta camerele de hotel. Deseori arunca mobila pe geam și ardea și alte obiecte din respectivele camere. Pe lângă acestea, toboșarul avea un hobby preferat: punea explozibil în toalete. În final, s-a constatat că pagubele făcute de Moon s-au ridicat la 300.000 de lire sterline (500.000 de dolari). Astfel, Keith Moon a avut interdicția de a se caza în hoteluri precu Holiday Inn, Sheraton, Hilton și Waldorf Astoria.

„Tot porțelanul care zbura prin aer este de neuitat. Nicio toaletă sau vreun vestiar nu era în siguranță”, potrivit biografiei lui Tony Fletcher.

În 1967, Keith Moon ar fi condus un Cadillac sau Lincoln Continental direct într-o piscină a unui hotel Holiday Inn. Șase ani mai târziu, trupa era în San Francisco și trebuia să cânte într-o emisiune. Însă, Townshend a observat că Moon dormea, deși trupa trebuia să cânte în scurt timp. Astfel că, Townshend a întrebat publicul: „Poate cineva să cânte la tobe? Adică cineva bun”. Un membru al audienței, pe nume Scot Halpin, a urcat pe scenă și a încheiat concertul în locul lui Keith Moon.

1978 – sfârșitul tragic al unei mare muzician

Ringo Starr, toboșarul lui The Beatles, i-a spus odată lui Keith Moon că stilul său de viață îl va ucide în cele din urmă. Moon a răspuns pur și simplu „Da, știu”. Keith Moon a murit pe 7 septembrie 1978 (la vârsta de 32 de ani), după ce a ingerat 32 de comprimate de Clomethiazol (Heminevrin). Digestia a șase pilule a fost suficientă pentru a-i provoca moartea. Celelalte 26 au fost găsite nedizolvate în stomacul său. Acest lucru i-a determinat pe unii să speculeze că moartea bateristului ar fi fost intenționată. Oficial, decesul său a suvernit în urma unei supradoze de droguri.

Keith avea mari probleme cu consumul de alcool și de droguri. Deja bifase un deceniu de abuzuri și a dorit să scape de acest blestem. Ura clinicile medicale și a preferat să se trateze la domiciliu. Dr. Geoffrey Dymond i-a prescris o rețetă pentru a-l ajuta să scape de consumul de alcool. Acesta i-a recomandat Clometiazol, un sedativ hipnotic folosit în tratamentul delirium tremens, amintindu-i muzicianului că poate lua câte o pastilă atunci când simte nevoia să bea, însă nu mai mult de 3 pe zi. Dar, Keith Moon a recurs la gestul care i-a fost fatal.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: