Justiție. "Judecătorul trebuie să rămână „subordonat” procurorului DNA. Culisele unei manipulări". Un editorial dedicat acestui subiect a stârnit reacțiile cititorilor. Multe din ele vehemente.
Redăm doar câteva dintre reacțiile mai interesante:
După cum merg lucrurile, nu m-ar mira să vedem că Portocală, Onea și Luluța vor fi declarții eroi nationali,mai ales acum când PSD-ul a depus armele și Dragnea este la pușcărie. Sau poate vă asteptați să o facă Tudose și toti cei ce au părăsit partidul. - Liviu Bădilă.
Cornel Tavian: PSD-ul nu a depus armele, a fost confiscat de Statul paralel sub umbrela Trădătoarei Dancila. In partid încă mai sunt Patrioți, dar fie au fost blocați, fie sunt marginalizați (exemplu, L. Pleșoianu) de aceeași slugă Dăncilă. Iar cei 3 monștrii ai justiției tot ce e posibil să fie declarați eroi.
Aurel Sibiceanu Văd că sub influența rezultatului de la europarlamentare, pricolicii din Fabrica de Gălăgie (USR) tot cer desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție
Simona Mihaela Oprea: Dacă nici așa nu înteleg.... bine, când omul e de rea credință poate Dan Andronic să le facă si desene.
Elena Otilia Bejan Inteleg foarte bine presiunea sistemului, dar nu pricep de ce atunci cand au inceput sa apara fisuri importante in monolitul binom, ei au preferat sa stea ca...prin tufe, asteptand sa ii elibereze Dragnea, sau nu stiu ce politician. Puteau sari cu declaratii, puteau vorbi atunci cand procurorasii sistemului ieseau pe scarile Curtii de Apel. Lasitatea si tradarea...urâte trasaturi ale natiei noastre!!!
Ioana Cretu: Excelent articol! Întrebarea e, câți pricep adevarul celor relatate in el si mai ales cati doresc o justitie cu adevarat independenta? Rezultatul de la referendum reflecta indobitocirea electoratului prin manipulare si ura. Scopul a fost atins!
Acestea sunt comentarille cititorilor la un editorial publicat în cursul zilei de duminică. În aceea opinie, Dan Andronic spunea că:
"Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție nu este ceva nou. Magistrații erau anchetați și înainte pentru presupuse infracțiuni, dar de către Direcția Națională Anticorupție. Deci SIIJ nu reprezintă o noutate, ci doar o reglare corectă a raporturilor între judecători și procurori. Pentru că este total ilogic și profund neconstituțional ca în instanță procurorul să aibă pârghii oculte de influențarea deciziilor unui judecător.
Ce vreau să spun? Ceva extrem de simplu. DNA a avut la structura centrală înregistrate aproape o sută de dosare care vizau 190 de judecători. 33 de judecători erau de la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar 24 dintre aceștia judecau cauze penale.
Vi se pare puțin? Păi, azi dimineață când am numărat la Secția Penală a ICCJ erau 32 de judecători. Probabil că o mare parte din aceste dosare nu vizează oamenii care ocupă aceste poziții în prezent, dar au vizat și vizează niște judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție care ar trebui să realizeze Justiția.
Mergând pe o simplă aritmetică, cândva, din 32 de judecători de la ICCJ erau anchetați 24."
Integral puteți citi editorialul AICI.