Evenimentul Zilei > Justitie > Jurnaliştii de la Antena 3 au difuzat o înregistrare în care se explică UNDE S-AU DUS BANII pe care Tony Blair I-AR FI PRIMIT la Bucureşti
Jurnaliştii de la Antena 3 au difuzat o înregistrare în care se explică UNDE S-AU DUS BANII pe care Tony Blair I-AR FI PRIMIT la Bucureşti

Jurnaliştii de la Antena 3 au difuzat o înregistrare în care se explică UNDE S-AU DUS BANII pe care Tony Blair I-AR FI PRIMIT la Bucureşti

La puţin timp după ce procurorii DNA au transmis marţi că Victor Ponta ar fi primit, prin interpuși, 220.000 de euro de la omul de afaceri Sebastian Ghiță, bani necesari pentru a-l aduce pe fostul premier britanic, Tony Blair, în România, jurnaliştii de la Antena 3 au difuzat o înregistrare în care se vorbeşte despre destinaţia banilor.

În schimbul celor 220.000 de euro, Ghiță ar fi fost pus pe listele electorale ale unui colegiu din Prahova. Despre acest subiect, echipa de comunicare a lui Tony Blair a transmis că fostul premier a fost invitat în România să țină un discurs despre viitorul Europei, la invitația fundației Multimedia pentru Democratie. 
În legătură cu acest subiect, jurnalistul Radu Tudor a difuzat o înregistrare a celebrei întâlniri dintre Ponta şi Blair: "Vă propun să urmărim împreună mesajul pe care Tony Blair, fostul prim ministru britanic între 1997 şi 2007, l-a transmis în faimoasa vizită de la Bucureşti din 2012. Apare evident şi Victor Ponta, că doar de aia au zis procurorii că e ceva în neregulă că s-au  întâlnit ei sau că a venit la Bucureşti. Înregistrarea!

Victor Ponta: Aceasta este strângerea de mână pe care am aşteptat-o timp de 10 ani!
Tony Blair: Mulţumesc Victor! Mie îmi face plăcere acum să mă aflu în România în Bucureşti şi să strâng mâna cu tine, aşa şi trebuie. Asta se întâmplă, apropo, ce constat acum în politică este că liderii sunt tot mai tineri şi Victor arată atât de tânăr. Acum ideea este, Victor, că are loc un progres, pari tânăr când eşti lider al opoziţiei, apoi devii prim-ministru şi arăţi mult mai bătrân. Dar apoi sunt colegii, foştii prim-miniştri şi prim-miniştrii arată că poţi să devii din nou tânăr după ce părăseşti funcţia. Deci aş vrea să mulţumesc foarte mult Fundaţiei Multimedia pentru Democraţie Locală şi Center for American Progres, Universităţii Româno-Americane pentru că au găzduit acest eveniment şi pentru că au donat cu mare generozitate celor două instituţii de caritate pe care le susţin, una legată de Africa şi alta legată de modul conlucrării cultelor religioase. Deci le sunt foarte recunoscător că au făcut acest lucru, că au sprijinit cele două fundaţii ale mele şi aş vrea să spun că este o adevărată plăcere să vin aici din nou după mulţi ani şi să vorbesc despre Europa."

"Deci Tony Blair spune că banii pe care i-a primit la Bucureşti s-au dus în două fundaţii ale sale, una pentru drepturi religioase, alta pentru ajutorarea persoanelor în nevoie din Africa", a mai declarat Radu Tudor.