Evenimentul Zilei > International > JURNALISTĂ UCISĂ după ce I-A EXPLODAT MAŞINA. Asasinat cu bombă? Breaking news şi PRIMELE PISTE ale anchetatorilor
JURNALISTĂ UCISĂ după ce I-A EXPLODAT MAŞINA. Asasinat cu bombă? Breaking news şi PRIMELE PISTE ale anchetatorilor

JURNALISTĂ UCISĂ după ce I-A EXPLODAT MAŞINA. Asasinat cu bombă? Breaking news şi PRIMELE PISTE ale anchetatorilor

O bombă plasată într-o mașină a explodat în Malta, omorând o jurnalistă de investigație, poliția suspectând un act criminal.

Jurnalista Daphne Caruana Galizia, în vârstă de 53 de ani, a fost ucisă în explozie, în timp ce mașina ei a explodat. A devenit populară rapid, printr-un blog  în care a subliniat fără îndoială cazuri de presupusă corupție, implicând adesea politicieni din insula mediteraneeană din Malta, informează DailyStar.

Poliția a declarat că a fost ucisă în timp ce conducea lângă satul Bidnija din nordul Maltei. Prim-ministrul maltez Joseph Muscat, care a fost acuzat de greșeli făcute de Caruana Galizia la începutul acestui an, a denunțat uciderea ei. El a numit-o "atac barbar asupra libertății presei".

"Nu mă voi odihni până nu văd cum se face dreptate în acest caz. Țara noastră merită justiție", a spus el într-o declarație televizată, solicitând unitatea națională în acest caz.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: