Jurnalista Kaitlan Collins ar fi pus prea multe întrebări în timpul fotografiilor rituale cu Juncker, iar pentru acest lucru i s-a interzis accesul la Casa Albă. Asociaţia corespondenţilor a răspuns imediat afirmând că: Izgonirea este ilegală.
Asociaţia corespondenţilor la Casa Albă a definit decizia de a interzice unei jurnaliste de la CNN accesul la un eveniment deschis presei ca fiind ''Represalii nepotrivite''.
Motivul izgonirii
Izgonirea lui Kaitlan Collins s-a petrecut după ce jurnalista a pus întrebări preşedintelui Donald Trump în Biroul Oval în timpul fotografiei rituale cu preşedintele Comisiei europene Jean Claude Juncker, privind avocatul preşedintelui, Michael Cohen dar şi despre Vladimir Putin.
Ce spune jurnalista de la CNN
''Am fost chemată în biroul lui Bill Shine (vicele staffului de la Comunicaţii) - a povestit corespondenta - unde mi s-a spus că nu eram invitată la conferinţa de presă din 'Grădina cu trandafiri' fiindcă pusesem întrebări nepotrivite. Mi-au spus că urlam. Eu am răspuns că m-au alungat fiindcă nu le plăcuseră întrebările mele''.
Varianta staffului: Jurnalista urla când punea întrebările
O versiune confirmată a purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a încercat să dezamorseze polemicile: ''Pentru a fi clari, noi suntem în favoarea presei libere şi cerem tuturor să respecte preşedinţia şi oaspeţii Casei Albe''. Sanders a mai spsu că jurnalista urla atunci când punea întrebările pentru preşedinte refuzând totodată să plece, chiar şi când i-a fost cerut. ''În consecinţă, stafful nostru a informat-o că nu era binevenită la evenimentul următor, iar ea a răspuns că n-o intersa şi că oricum îşi planificase să fie în altă parte''.
Varianta CNN despre acest incident
CNN a difuzat un video în care se vede jurnalista punând întrebări cu un ton al vocii egal cu al celorlalţi. Chiar şi alţi reporteri confirmă că Collins s-a comportat în mod adecvat.
Apoi, networkul a difuzat un comunicat: ''Nu fiindcă întrebările n-au fost relevante sau că trebuia să obţină un răspuns, ci pentru că numita Casă Albă se simte incomod. Această hotărâre de a împiedica accesul jurnalistei este un represaliu şi nu e indicat pentru o presă liberă şi deschisă. Dorim mai multe explicaţii''.
Ce este şi mai interesant, până şi canalul de ştiri Fox, reţeaua preferată de preşedintele american Donald Trump, şi-a exprimat ''puternica solidaritate'' cu CNN.