Evenimentul Zilei > International > Un jurnalist a fost ASASINAT în Mexic! Bărbatul a murit în fața a SUTE de COPII
Un jurnalist a fost ASASINAT în Mexic! Bărbatul a murit în fața a SUTE de COPII

Un jurnalist a fost ASASINAT în Mexic! Bărbatul a murit în fața a SUTE de COPII

Un jurnalist din Mexic a fost asasinat marți în timp ce se afla la petrecerea de Crăciun organizată de şcoala la care învăţa fiul său.

Acesta este cel de-al 12-lea jurnalist care moare în Mexic doar în  2017. Atacatori necunoscuţi au intrat în şcoală în statul Veracruz şi l-au împuşcat pe Gumaro Perez Aguilando în faţa copiilor şi a părinţilor care asistau la petrecere. Acest stat mexican este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai periculoase pentru jurnalişti, scrie Agerpres. 

Miguel Angel Yunes, guvernatorul statului Veracruz, s-a declarat întristat de atacul meschin şi laş şi a ordonat ca familia jurnalistului ucis să beneficieze de protecţie sporită. Aparent jurnalistul, în vârstă 35 de ani, fusese ameninţat şi ceruse protecţie în cadrul unui program al guvernului a afirmat Alicia Bremont, directoare a Asociaţiei Jurnaliştilor Independenţi din Acayucan. 

Acest nou caz face ca Mexicul să devină ţara cu cele mai numeroase cazuri de asasinat din lume în rândul jurnaliştilor, alături de Siria, potrivit datelor publicate de organizaţia Reporteri fără Frontiere în această săptămână. În raportul său anual privind violenţele comise împotriva jurnaliştilor în lume, organizaţia a anunţat că 12 jurnalişti au fost ucişi în acest an în Siria. 

În Mexic, ţară în care se află carteluri puternice ale drogurilor, jurnaliştii care relatează despre subiecte legate de crima organizată sau de corupţia politică devin rapid ţinte.