Editura Evenimentul si Capital

Juncker, implicat în bătălia politică românească

Autor: | | 2 Comentarii | 2188 Vizualizari

Summit-ul celor Trei Mări, un eveniment organizat de președintele Klaus Iohannis, a fost un nou prilej de evidențiere a asperităților dintre șeful statului și Guvern. În fața invitaților, nouășefi de state, președinți ai Parlamentelor, miniștri și alți înalți demnitari, Iohannis, în discursul său, nu a ratat ocazia de a arăta acuzator cu degetul către Guvern.

Președintele Klaus Iohannis a amintit ieri, în ultima zi a Summit-ului, în f ața liderilor prezenți, de pr oblemele de politică int ernă cu c are s e c onfruntă R omânia. Șeful statului a declarat că reuniunea a avut rezultate bune „în ciuda dificultăților noastre de politică internă”. Premierul Viorica Dăncilă nu a participat la Summit. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, întrebat dacă a fost invitată, a răspuns: „Într ebați la or - ganizatori, ei știu”.

Încurcături pe pistă

Președintele C omisiei Eur opene, Jean-Claude J unker, a ajuns luni s eara în Bucur ești, pe aer oportul Băne asa, unde tr ebuia să fie întâmpinat de premierul V iorica Dăncilă. Din cauza unui decalaj la aterizare, cei doi oficiali nu s-au putut întâlni. Viorica Dăncilă a ajuns la aeroport chiar în momentul în care delegația președintelui CE ieșea pe poartă. Potrivit unor sur se ale E VZ, Juncker știa că tr ebuia să aibă întâlnir e cu pr emierul R omâniei, însă nu el est e cel care a decis să plece, să nu o aștepte. Mai mult, spun sursele noastre, șeful CE nu s-a arătat ofensat. Dovadă că ieri, când au reușit să se întâlnească, Juncker a fost extrem de jovial.

La plecare, alt ghinion

Ieri, avionul cu care ar fi trebuit să plece președintele Comisiei Europene a decolat cu întârziere, din cauza unor probleme tehnice la un motor. Prin urmare, a a vut mai mult timp de dis cuții cu premierul, care a ajuns la aeroport cu o oră și jumăt ate mai repede. Juncker și Dăncilă au dis cutat în s alonul mic, deoarece, liftul nu mer gea, s alonul oficial este la etaj, iar președintele CE nu s-a putut deplas a pe s cări, din c auza pr oblemelor de sănătate.

Lămuriri și anchete

După întrevederea ratată, luni seara, cu președintele Comisiei Europene, JeanClaude Juncker, premierul României, Viorica Dăncilă, a fost acuzată că ea a fost cea care a întârziat la întâlnire. Guvernul a transmis un mesaj prin care preciza că la ora 18:00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în aer oportul Băneasa, cu 30 de minute înainte de ora la c are era programat Juncker să aterizeze, dar în acel moment SPP a preluat în coloană oficială delegația șefului CE de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazat. Ieri, Dăncilă a solicitat un raport amă nunțit instituțiilor implicate și o analiză riguroasă a modului în care a acționat SPP la întrevederea care nu a mai avut loc cu Juncker.

SPP-ul ținea avionul în aer

Scandal la Astra - FCSB: "Iar mi-a tras-o Denis". Moment ŞOCANT cu Alibec şi Stoian

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI