Evenimentul Zilei > Economie > Județele din România cu cele mai mari salarii. Domeniile cele mai bine plătite
Județele din România cu cele mai mari salarii. Domeniile cele mai bine plătite

Județele din România cu cele mai mari salarii. Domeniile cele mai bine plătite

Pierderea locului de muncă reprezintă cea mai mare problemă pentru majoritatea românilor. Sunt însă domenii de activitate care nu au avut de suferit în timpul pandemiei de coronavirus.

Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş şi Iaşi sunt judeţele care oferă cele mai atractive salarii pentru viitorii angajaţi, potrivit datelor de pe platforma BestJobs. Companiile din Capitală oferă între 957 euro şi 1387 de euro net, pentru poziţii în domenii precum IT, Medicină, Vânzări, Management, Construcţii/Instalaţii.

La o diferenţă foarte mică este Clujul, care oferă salarii între 879 şi 1269 de euro net, pentru poziţii similare. În judeţul Timiş, domeniile cu cele mai atractive oferte sunt IT, Medicină, Inginerie şi Producţie, Marketing, Agricultură/Zootehnie, iar salariile lunare nete sunt foarte apropiate de nivelul celor din Cluj, între 851 şi 1.155 de euro net.

Topul este completat de Ilfov şi Iaşi, la niveluri foarte apropiate. În aceste două judeţe, domeniile cu cele mai atractive oferte salariale medii sunt IT, Medicină, Specialişti-Tehnicieni, Marketing, Construcţii/Instalaţii, iar intervalul salarial este între 742 şi 1.075 de euro net în Ilfov şi între 740 şi 1.063 de euro în Iaşi.

La nivelul întregii ţări, domeniile care atrag cele mai multe aplicări au fost în ultima lună Vânzări, cu 78.153 de aplicări, Financiar şi Contabilitate, cu 45.472 de aplicări şi Management, cu 42.705 aplicări. Alte posturi pentru care s-a înregistrat un interes mare din partea candidaţilor fac parte din domeniul Administrativ, unde s-au depus peste 28.292 de CV-uri şi Marketing, cu 25.010 aplicări.

Aproape 850 de candidaţi au aplicat pentru un job de Consultant Call-Center care nu necesită experienţă anterioară, oferă training plătit, dar şi posibilitatea de a lucra remote. Alţi 765 de candidaţi şi-au depus CV-ul pentru una dintre cele 31 de poziţii deschise în cadrul unei agenţii imobiliare, care caută colaboratori în mai multe oraşe şi solicită minim 1 an de experienţă şi oferă în schimb bonusuri de performanţă, training şi acces la un portofoliu de clienţi. Un post de Specialist în Recrutare care oferă un program flexibil şi salariu net de 4.000 lei, a atras peste 700 de candidaţi.

Dintre angajatori, cei mai activi în ultima lună, conform numărului de anunţuri publicate pe platformă, au fost Allianz Services, urmaţi de Orion Innovation, Bosch Service Solutions, Ana & Cornel şi Enel.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: