Evenimentul Zilei > Actualitate > Județele din România care au luat această măsură. Se va extinde în toată țara
Județele din România care au luat această măsură. Se va extinde în toată țara

Județele din România care au luat această măsură. Se va extinde în toată țara

Tot mai multe județe din România impun locuitorilor să folosească măștile de protecție a feței, atunci când ies afară din case.

În prezent, există cinci județe care au adoptat această decizie. Pentru a fi sigure că locuitorii vor purta aceste măști de protecție, în unele dintre județe a fost adoptată o măsură interesantă, și anume oamenii care nu și-au luat măsurile de protecție nu mai au voie să intre în marile magazine de alimente.

Primul județ care a luat această decizie a fost Maramureș. ”Asigurarea că toți angajații aplică măsurile de precauționare pentru reducerea riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-C0V-2, respectiv acoperirea nasului și a gurii, prin măști de protecție sau improvizate”, susțin cei de la Consiliul Județean Maramureș.

După județul Maramureș, și în Galați, Iași, Vaslui, Suceava și Maramureș au fost luate aceste măsuri.

De altfel, chiar șeful ISU Raed Arafat a vorbit despre importanța măștilor de protecție. ”Măsurile luate până acum de autoritățile din România au fost unele cu impact pozitiv, purtarea măștii sau a orice material care poate împiedica particolele care se răspândesc când vorbim, tușim sau strănutăm, să ajungă la alții sau la noi și să ducă la răspândirea virusului, ar fi o măsură suplimentară care să vină în sprijinul celor care se luptă cu acest virus și în sprijinul nostru a tuturor pentru a ne proteja și a proteja pe alții”, a scris Raed Arafat pe facebook.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.