Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătorul Ghiță de la Curtea de Apel București a fost reclamat la Inspecția Judiciară: „Îl invocă pe Ceaușescu”
Judecătorul Ghiță de la Curtea de Apel București a fost reclamat la Inspecția Judiciară: „Îl invocă pe Ceaușescu”

Judecătorul Ghiță de la Curtea de Apel București a fost reclamat la Inspecția Judiciară: „Îl invocă pe Ceaușescu”

Jurnaliștii de la Lumea Justiției au luat decizia de a-l reclama pe judecătorul Ciprian Alexandru Ghiță, de la Curtea de Apel București, la Inspecția Judiciară, după de magistratul s-a implicat într-o serie de procese bizare, dacă ar fi să ne luăm după regulile din codurile de procedură.

Sesizarea disciplinară a fost trimisă de cei de la Lumea Justiției, în cursul zilei de marți, urmând ca împotriva judecătorului Ghiță să înceapă o serie de verificări cu privire la cele reclamate.

”Dacă Inspecției Judiciare, conduse de judecătoarea Roxana Petcu, am solicitat verificarea faptelor semnalate și exercitarea unei acțiuni disciplinare, în cazul conducerii Curții de Apel București, asigurată de judecătoarea Lia Savonea, am solicitat analizarea oportunității dispunerii unei evaluări psihologice, conform prevederilor Legii 303/2022, evaluare despre care amintim că a mai fost încercată în 2019, fără succes, de către Colegiul Curții de Apel București.

Jurnaliștii de la Lumea Justiției au luat decizia de a-l reclama pe judecătorul Ciprian Alexandru Ghiță, de la Curtea de Apel București, la Inspecția Judiciară, după de magistratul s-a implicat într-o serie de procese bizare, dacă ar fi să ne luăm după regulile din codurile de procedură.”, susțin cei de la Lumea Justiției.

Vizitați la redacție

Cei de la Luju susțin în plângerea depusă la Inspecția Judiciară și la Curtea de Apel București, că judecătorul a venit de la multe ori la redacția lor, cu dorința de a fi ajutat în mai multe procese sau litigii pe care mama acestuia le avea, împotriva unor magistrați/procurori DNA, și unde el o reprezenta. Concret, judecătorul Ghiță dorea ca aceste procese să fie mediatizate.

”Întrucât cu toții de la Lumea Justiției am detectat faptul că judecătorul are un comportament ciudat, fixist, tipic unui procesoman, am fost reticenți în ceea ce-l privește, chiar dacă acesta ne servea atunci când avea interesul documente si informații denigratoare la adresa șefilor săi, a unor procurori DNA, în special, precum și informații din procesele pe care le soluționa”, se mai arată în plângerea publicată de Lumea Justiției.

Se judecă cu Google SUA, Google Irlanda si Google Bucharest

Jurnaliștii mai susțin că au scris mai multe articole despre activitatea judecătorului Ghiță, care nu au contestate niciodată de acesta, pe calea unui proces civil.

În schimb, magistratul a deschis mai multe procese, la diferite instanțe din țară, în care a chemat în juducată Google SUA, Google Irlanda si Google Bucharest.

”Am aflat astfel, în luna decembrie 2022, în mod accidental, că pe rolul unor instanțe din țară judecătorul Ciprian Alexandru Ghiță a deschis mai multe dosare civile împotriva companiilor Google SUA, Google Irlanda si Google Bucharest, având ca obiect obligarea acestora de a elimina de pe motoarele de căutare cuvintele cheie care duceau la doua articole din www.luju.ro care îl priveau. Este vorba de doua articole, pur profesionale, care nu au făcut decât să prezinte și să critice o soluție de condamnare pe care a pronunțat-o … pentru că nu a aplicat prescripția și a folosit o motivare pe comandamente politice susținând că pedeapsa trebuie sa fie foarte severă întrucât România s-a angajat politic în fața Uniunii Europene în cadrul MCV să lupte cu corupția”, se mai arată în reclamație.

L-a invocat invocat pe Ceaușescu: A primit ce-a meritat

Într-un alt proces, judecătorul Ghiță l-a invocat pe Nicolae Ceaușescu, despre care a spus că a primit ceea ce merita.

“În continuare, reclamantul precizează că prin cererea dedusă judecății nu a solicitat celor de la Luju să facă sau să nu facă ceva, acestea fiind demersuri pe care le va efectua la momentul oportun și astfel va veni momentul când vor răspunde pentru tot, astfel cum s-a întamplat cu Nastase, Dragnea și chiar Ceaușescu, în concret toți au răspuns pentru faptele lor, chiar dacă la un moment dat puterea le-a luat mințile și s-au crezut Dumnezei cu putere absolută”, se arată în sentința pronunțată de Judecătoria Pitești, în dosarul 15127/301/2022.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: