Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătorul Ciprian Alexandru amenință jurnaliștii de la Luju.ro cu închisoarea
Judecătorul Ciprian Alexandru amenință jurnaliștii de la Luju.ro cu închisoarea

Judecătorul Ciprian Alexandru amenință jurnaliștii de la Luju.ro cu închisoarea

Jurnalistul Ionuț Mureșan a publicat un articol referitor la plângerea penală și la cercetările efectuate de DNA împotriva Luju.ro. În titlu, Mureșan își numește foștii colegi „jurnaliștii mafiei“, iar articolul în cauză a fost preluat de o anumită parte a presei online, motiv pentru care publicația Lumea Justiției a lansat acuzații de linșaj mediatic.

În urma plângerii penale făcută la DNA de judecătorul Ciprian Alexandru Ghiță, de la Curtea de Apel București, prin intermediul căreia fostul procuror a acuzat firma care administrează publicația Lumea Justiției, dar și angajații firmei – că ar fi constituit un grup infracțional cu scopul de a-l defăima -, judecătorul și-a manifestat nemulțumirea față de mai multe articole în care s-a scris că nu a aplicat dispozițiile Curții Constituționale privind prescripția.

În urma acestor evenimente, Luju.ro a revenit cu noi relatări legate de judecătorul Ciprian Alexandru Ghiță, care, potrivit publicației, și-a insultat colegii de breaslă, respectiv șefii la CAB și ICCJ și a amenințat cu închisoarea jurnaliștii, cărora le-a spus că vor avea aceeași soartă ca Ceaușescu, Dragnea și Năstase.

„Poate permite CSM asemenea atitudini din partea unui judecător la adresa a doi colegi de-ai săi, unul dintre ei chiar membru de drept al CSM? Poate permite CSM unui judecător să amenințe jurnaliștii cu închisoarea și că vor avea soarta lui Ceaușescu? Întrebările de mai sus le adresăm în contextul unui atac violent din partea fostului procuror Ciprian Alexandru Ghiță, actual judecător la Curtea de Apel București, la adresa sefelor ICCJ și CAB, Corina Corbu și Lia Savonea, și la adresa jurnalistilor de la Lumea Justitiei”, scrie Luju.ro.

Încălcarea Codului deontologic al magistraților

Luju.ro afirmă că judecătorul Ciprian Ghița a încălcat codul deontologic al magistraților, iar în sprijinul explicației, aceștia au arătat că alegațiile făcute la adresa șefelor CAB și ICCJ reprezintă o posibilă abatere disciplinară, dar este în mod clar o încălcare a art.18 alin 2 din Codul deontologic al judecătorilor.

„Alegațiile și acuzatiile pe care fostul procuror Ciprian Ghiță, actual judecător la CAB le face la adresa Corinei Corbu și Liei Savonea reprezintă în mod evident cel puțin o încălcare gravă a Codului deontologic al judecătorilor și procurorilor, dacă nu cumva chiar abatere disciplinară. Asta pentru că niciun magistrat nu are voie să-și exprime opinia legat de probitatea profesionala si morala a colegilor săi”, se arată în articolul publicat de Lumea Justiției.

Art. 18 alin. (2) din Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor: „(2) Judecătorii și procurorii nu își pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională și morală a celorlalți judecători sau procurori, indiferent de instanța, parchetul sau instituția la care funcționează aceștia.”

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: