Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătorul care îl judecă pe Cătălin Cherecheș a recunoscut că a fost la chefuri cu procurorii
Judecătorul care îl judecă pe Cătălin Cherecheș a recunoscut că a fost la chefuri cu procurorii

Judecătorul care îl judecă pe Cătălin Cherecheș a recunoscut că a fost la chefuri cu procurorii

Evenimentul Zilei a avut dreptate când a scris, în urmă cu câteva zile, că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș a cerut recuzarea magistratului Ioana Nora Boiciuc, pe motiv de lipsă de imparțialitate, fiind considerat un apropiat al procurorilor de la Baia Mare.

În cererea de recuzare, judecată de un alt judecător de la Tribunalul Cluj se arată, negru pe alb, că judecătoarea Boiciuc a fost la o petrecere la Baia Mare, unde au participat mai mulți procurori. ”Doamna judecător Ioana Nora Boiciuc arată că a fost, într-adevăr, la acea petrecere a fiicei prim procurorului Florin Deac, fiind invitată ad-hoc, în condițiile în care se afla în Baia Mare, la o prietenă, iar ambii părinți ai sărbătoritei au fost colegi de facultate cu doamna judecător și cu prietena respectivă, că a fost prezent și procurorul Bogdan Gabor, pe care atunci l-a cunoscut, precum și un domn care i-a fost prezentat tot cu acea ocazie – ca fiind verișorul procurorului Florin Deac, pe nume Simi. Nu știe numele de familie al acestei persoane, nu știe cu ce se ocupă”, se arată în încheierea penală, în care s-a discutat recuzarea.

Cu toate că judecătorul își aduce aminte de un anume ”Simi”, deși au trecut aproape doi ani de atunci, nu mai știe dacă la petrecerea respectivă au participat și procurori DNA Baia Mare sau angajați ai Poliției Judiciare din cadrul DNA Baia Mare. ”Nu îi cunoaște și nu își amintește să fi fost prezenți procurorul Ulici Ioan și nici lucrărotul de poliție judiciară Bogdan Macovei. Nu cunoaște nimic în legătură cu acea convorbire telefonică pe care inculpatul pretinde că mama doamnei judecător ar fi avut-o cu fostul avocat al inculpatului (n.n. – Cătălin Cherecheș)”.

Ce acuză primarul din Baia Mare

Edilul din Baia Mare, trimis în judecată de DNA Cluj, pentru luare de mită, dosarul fiind judecat la Tribunalul Cluj, de judecătoarea Ioana Nora Boiciuc, susține că magistratul a fost la petrecerea respectivă și a stat la masă chiar cu ofițerul de poliție judiciare care a lucrat în dosar. ”La sfârșitul verii anului 2017, doamna judecător a fost invitată, și a participat timp de două zile, la aniversarea zilei de naștere a fiicei prim procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, numitul Florin Deac, aniversare care a avut loc la Hotel Restaurant Fontana, alături de familia procurorului Bogdan Gabor – membru CSM, fost procuror DNA, alături de familia procurorului Ulici Ioan (n.n. – fost șef al DNA Maramureș, până la data de 8 iunie 2018) și a ofițerului de poliție judiciară Bogdan Macovei (ambii exercitând acte de urmărire penală față de Cherecheș), alături de alte persoane din mediul politic băimărean, direct interesate în eliminarea din funcția de primar a d-lui Cherecheș, respectiv cel care a fost certificat de către PNL Maramureș drept candidat la Primăria municipiului Baia Mare, pentru alegerile de anul viitor, numitul Simion Bizău”, a scris Cherecheș în cererea de recuzare.

Mai mult, Cătălin Cherecheș a mai susținut în cererea de recuzare că mama doamnei judecător Boiciuc l-ar fi sunat pe fostul său avocat, fost prodecan în Baroul de Avocați Cluj, și i-ar fi reproșat că fiul magistratei nu a reușit la examenul pentru intrarea în barou. ”Domnul avocat a primit un telefon din partea mamei doamnei judecător care i-a reproșat faptul că nu i-a acordat un anumit sprijin din perspectiva evoluției profesionale a fiului doamnei”, a mai spus Cherecheș.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: