Evenimentul Zilei > Justitie > Acuzații explozive în procesul lui Cătălin Cherecheș: ”Judecătorul a participat la petreceri cu procurorii DNA”
Acuzații explozive în procesul lui Cătălin Cherecheș: ”Judecătorul a participat la petreceri cu procurorii DNA”

Acuzații explozive în procesul lui Cătălin Cherecheș: ”Judecătorul a participat la petreceri cu procurorii DNA”

La ultimul termen de judecată, primarul din Baia Mare Cătălin Cherecheș, judecat la Tribunalul Cluj, pentru fapte de corupție, a aruncat o adevărată bombă atomică. Cherecheș a depus o cerere de recuzare a judecătorului, cerere care conține motive foarte grave.

Nemulțumirea primarului din Baia Mare a venit după ce judecătorul de ședință i-a respins aproape toate cererile în apărare. Așa că, în primul minut al ședinței de judecată care a avut loc miercuri 30 ianuarie, la Tribunalul Cluj, Cherecheș a depus o cerere de recuzare. Motivele sunt foarte grave și, dacă sunte adevărate, întreaga judecată din acest proces pare lipsită de imparțialitate.

Astfel, în cerere se arată că judecătorul a participat în Baia Mare, timp de două zile, la o petrecere la care au participat mai mulți procurori DNA, ba mai mult a stat la masă cu un polițist de la DNA Maramureș, care a lucrat direct cu denunțătorul din acest dosar, Cristian Șpan. ”La sfârșitul verii anului 2017, doamna judecător a fost invitată, și a participat timp de două zile, la aniversarea zilei de naștere a fiicei prim procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, numitul Florin Deac, aniversare care a avut loc la Hotel Restaurant Fontana, alături de familia procurorului Bogdan Gabor – membru CSM, fost procuror DNA, alături de familia procurorului Ulici Ioan (n.n. – fost șef al DNA Maramureș, până la data de 8 iunie 2018) și a ofițerului de poliție judiciară Bogdan Macovei (ambii exercitând acte de urmărire penală față de Cherecheș), alături de alte persoane din mediul politic băimărean, direct interesate în eliminarea din funcția de primar a d-lui Cherecheș, respectiv cel care a fost certtificat de către PNL Maramureș drept candidat la Primăria municipiului Baia Mare, pentru alegerile de anul viitor, numitul Simion Bizău”, a scris Cherecheș în cererea de recuzare.

Pe de altă parte, primarul din Baia Mare mai susține că a aflat recent, în urma unei anchete proprii că unul dintre contracandidații săi la viitoarele alegeri locale se laudă în oraș că ar avea ”o relație apropiată cu doamna judecător, relație în baza căreia ar fi aflat că dl. Cherecheș urmează a fi condamnat cu executare în acest dosar, acesta exprimându-se recent în cercul său de prieteni cum că a avut mai multe astfel de întâlniri la evenimente de familia cu doamna judecător, întâlniri cu ocazia cărora ar fi aflat asemenea informații”. Din aceste motive, mai susține Cherecheș, acesta nu mai are încredere că va putea fi judecat corect de judecătorul de la Tribunalul Cluj.

Telefonul de reproș

Tot în cererea de recuzare se mai arată un alt aspect important, și aume că la un moment dat, mama judecătoarei l-ar fi sunat pe fostul avocat al primarului din Baia Mare, care este formator la instititul de pregătire a avocaților din Cluj. ”Domnul avocat a primit un telefon din partea mamei doamnei judecător care i-a reproșat faptul că nu i-a acordat un anumit sprijin din perspectiva evoluției profesionale a fiului doamnei. Domnul avocat l-a reprezentat pe fiul doamnei judecător în fața organelor de urmărire penală și a instanțelor de judecată”, se mai arată în cerere.
Primarul din Baia Mare mai susține că nu a păstrat o relație bună cu fostul avocat, care ar fi în relație de apropiere cu judecătorul procesului său, și din acest motiv îi este frică că judecata nu poate fi una corectă.

După o dezbatere care a durat mai bine de o oră, un alt judecător de la Tribunalul Cluj, a decis să respingă cererea de recuzare. Procesul a fost amânat pentru un alt termen, deoarece avocatul primarul Cherecheș a cerut judecătorului să îl cheme ca martor pe procurorului Ionuț Vasile, de la DNA Cluj, care era în sală și reprezenta interesatul Statului Român. Procurorul Ionuț Vasile a efectuat ancheta în acest dosar de corupție.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: