Editura Evenimentul si Capital

UPDATE - REVOLUȚIE în CSM. Judecătorii de la Curțile de Apel se alătură celor din Tribunale. Care sunt SOLICITĂRILE magistraților în Rezoluția de la Constanța și scrisoarea de adeziune

Autor: | | 8 Comentarii | 8667 Vizualizari

O petiție semnată de 53 de judecători revoluționează CSM. Judecătorii de la mai multe tribunale din țară cer separarea celor două Secții ale Consiliului. Șefii Curților de Apel s-au raliat demersului colegilor lor.

UPDATE - Magistrații de la cele 15 Curți de Apel din țară s-au raliat Rezoluției adoptate la Constanța de colegii lor de la Tribunale, la mai puțin de 24 de ore de la lansarea documentului. Președinții și vicepreședinții CA din toată țara și-au exprimat adeziunea la Rezoluția adoptată cu ocazia „Întâlnirii semestriale a președinților și vicepreședinților de tribunale”, în care se cerea ca, în Consiliul Superior al Magistraturii, procurorii să nu mai poată decide cariera judecătorilor sau modul de organizare al instanțelor judecătorești.

Într-un comunicat semnat de cele 15 Curți de Apel din România, șefii acestor instanțe insistă pe necesitatea consolidării independenței judecătorilor și solicită Parlamentului ca, „în cel mai scurt timp, să adopte modificări legislative care să asigure separarea atribuțiilor CSM astfel încât cariera judecătorilor și organizarea instanțelor judecătorești să reprezinte prerogative aparținând exclusiv Secției pentru judecători”, anunță Lumea Justiției.

Mai jos, integral, scrisoarea președinților și vicepreședinților celor 15 Curți de Apel:

„Presedintii si vicepresedintii curtilor de apel isi exprima, pe aceasta cale, adeziunea la Rezolutia adoptata la data de 29 mai 2017, cu ocazia intalnirii semestriale a presedintilor si vicepresedintilor de tribunale, ce are loc la Constanta.

In acelasi context discutat si la intalnirea presedintilor si vicepresedintilor curtilor de apel ce a avut loc la Cluj in perioada 11-12 mai 2017, referitor la necesitatea consolidarii independentei judecatorilor si a statutului lor, solicitam si noi puterii legislative ca, in cel mai scurt timp, sa adopte modificari legislative care sa asigure separarea atributiilor Consiliului Superior al Magistraturii, astfel incat cariera judecatorilor si organizarea instantelor judecatoresti sa reprezinte prerogative apartinand exclusiv Sectiei pentru judecatori.

De asemenea, reamintim ca membrii judecatori ai Consiliului datoreaza in primul rand, societatii, dar si intregului corp de judecatori, respectarea legii in exercitarea functiei publice asumate, dincolo de orice conjunctura ce ar putea afecta desfasurarea activitatii judiciare de catre instante in conditii de independenta deplina.

30.05.2017

Curtea de Apel Alba Iulia

Curtea de Apel Bacau

Curtea de Apel Brasov

Curtea de Apel Bucuresti

Curtea de Apel Cluj

Curtea de Apel Constanta

Curtea de Apel Craiova

Curtea de Apel Galati

Curtea de Apel Iasi

Curtea de Apel Oradea

Curtea de Apel Pitesti

Curtea de Apel Ploiesti

Curtea de Apel Suceava

Carmen Iohannis facuta PRAF de Olguta Vasilescu. Nevasta lui Manda, GLUME NEMILOASE despre sotia presedintelui: Rochita roz deasupra genunchiului...

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI