Judecătorul Tudoran este cel care a soluționat, la Curtea de Apel București, dosarul lui Puiu Popoviciu. Pe 1 aprilie, un alt magistrat implicat într-un dosar, Ovidiu Puțura, l-a caracterizat pe judecătorul Tudoran drept „un om al Sistemului”, cu ocazia audierii într-o cauză conexă dosarului lui Puiu Popoviciu. Ieri, magistratul Tudoran a prezidat dezbaterile pe fond în dosarul în care este implicat judecătorul Nicușor Maldea, vizat de DIICOT într-un dosar de grup infracțional organizat.

Lui Maldea i s-a adresat Tudoran la sfârșitul unei ședințe de judecată, dezvăluindu-i că a fost amenințat. „Alaltăieri, am fost oprit în trafic, am fost blocat și unul din mașină mi-a arătat un obiect. Îl ținea în mână, a spus: Știm unde stai. Să vă zic și ce obiect? Nu pot să merg cu milițianul după mine”, i-a spus judecătorul lui Nicușor Maldea.

Jumătate din mită s-a pierdut în acte

 Deși tonul judecătorului Tudoran era unul care nu trăda nicio emoție, dezvăluirea a venit la capătul unei ședințe în care magistratul i-a pus la punct pe toți din sală. Primul a fost un avocat, a cărui politețe excesivă l-a iritat pe Tudoran, supărat că acesta își cerea voie de fiecare dată înainte de a-i pune câte o întrebare martoruluidenunțător, aflat în boxă. Al doilea a fost procurorul de ședință, care a „călcat pe bec” atunci când martorul spus că el a scris că a dat bani 87.000 de lei, iar în rechizitoriu procurorul a reținut că a dat 30.000 de lei. Întrebat unde-i diferența, denunțătorul din boxă a mormăit: „Eu să calculez?” „Nu insistați!”, a fost îndemnul adresat judecătorului de către reprezentantul parchetului. „Cum să nu insist?! Martorul a zis bine: «eu să calculez? Eu am spus 87.000 de lei, procurorul a scris 30.000». E treaba lui!”, a tunat judecătorul Tudoran.

 

Umor negru à la Tudoran

 Judecătorul Tudoran de la Curtea de Apel București este cunoscut pentru ironiile sau mustrările pe care le transmite de la prezidiu în ședințele de judecată, care stârnesc o satisfacție malițioasă oricărei părți, atâta timp cât nu ea e ținta. Ieri, de admonestările lui Tudoran n-au scăpat nici avocații, nici procurorul. Toți s-au destins însă când magistratul, care tocmai subliniase că are o carieră de 40 de ani, a confundat termenii în timp ce consemna declarația martorului și a dictat grefierei „Consiliul Popular” în loc de „Consiliul Județean”. Singurii care vor rămâne cu un gust amar vor fi, însă, martorii care au lipsit la termenul de ieri: judecătorul Tudoran i-a amendat cu câte 1.000 de lei și a trimis Poliția după ei.

 

Citește și: