Ajuns el însuși victimă a sistemului pe care acum îl detonează prin dezvăluirile făcute, fostul ofițer antitero Daniel Dragomir a explicat funcționarea „culoarului justiției”.
Dincolo de lucrurile deja prezentate și de EvZ cu privire la protocoalele de colaborare instituțională dintre SRI și DNA, Dragomir a descris în detaliu și cu exemple felul în care serviciul se implica în stabilirea completelor pentru dosare.
Țintele erau stabilite de cei doi capi ai Binomului, Coldea și Kovesi, iar materialul pentru dosare era obținut prin practica emiterii de mandate de interceptare pe „siguranță națională”.
Unele dintre acestea se întindeau pe durata a câțiva ani, deși este neverosimil, spune fostul ofițer SRI, ca o reală amnințare teroristă sau de altă natură să dureze atât fără a selua măsuri.
Mai mult, Dragomir acuză, și promite că va prezenta dovezi unei comisii parlamentare, că au existat inclusiv referate de arestare trimise de la SRI către unități ale parchetului.
După ce dosarul era făcut - vine să întărească Daniel Dragomir dezvăluirile involuntare ale generalului SRI Daniel Dumbravă despre „câmpul tactic al justiției” - capii acestui sistem se asigurau că pe tot traseul de judecată vor avea parte de magistrați cooperanți.
El a dat exemplul dosarului său, unde judecătoarea Camelia Bogdan a ajuns să fie prezentă, succesiv, în două complete de la instanțe diferite, dar în același dosar.
Daniel Dragomir a spus că aceste anomalii pot fi îndreptate, dar numai dacă judecătorii vor decide să nu mai accepte acest model și să refuze participarea la „culoarul justiției”.
"Ne amintim perioada ianuarie 2015-2016, în care în momentul în care cineva era chemat la DNA, brațul armat cu cătușe al generalului, SRL Coldea, DNA făcea tot ce putea pentru ca acela să plece cu cătușe, să fie reținut.
Între timp, tv și influencerii propagau în media o anumită imagine și o anumită decizie, care cu siguranță avea rolul de a-l influența pe judecător, dar mai ales opinia publică", a declarat Dragomir la Antena3.