Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătoarea din Dosarul Transferurilor, primele DECLARAȚII după condamnare. Dezvăluiri INCENDIARE despre RELAȚIA cu Borcea
Judecătoarea din Dosarul Transferurilor, primele DECLARAȚII după condamnare. Dezvăluiri INCENDIARE despre RELAȚIA cu Borcea

Judecătoarea din Dosarul Transferurilor, primele DECLARAȚII după condamnare. Dezvăluiri INCENDIARE despre RELAȚIA cu Borcea

Gianina Terceanu, judecătoarea condamnată de Curtea de Apel în celebru Dosar al Transferurilor la cinci ani și șase luni de închisoare pentru ca a primit mită pentru a da o soluție favorabilă, a vorbit deschis despre momentul în care a fost ridicată și dusă la DNA.

Fostul magistrat povestește cum a fost pusă sub acuzare. „Îmi lăsasem copiulul la grădiniță, în data de 19 noiembrie, ora 9.40, s-a prezentat un domn comisar, mi-a spus să-l însoțesc la DNA. L-am urmat în mașină, am mers liniștită, mi s-a prezentat mandatul de aducere. Nu mi-a trecut prin cap atunci. Am citit mandatul, era consemnat o infracțiune de luare de mită, nu erau trecute numele celorlalți inculpați. 

Am fost dusă în fața unui procuror care mi-a spus că este Dosarul Transferurilor.  Nu aveam avocat, nu am avut 4-5 ore avocat. Nu mi s-a prezentat niciun dosar, mi s-a spus că au probe că nu își permiteau să ridice un judecător dacă nu aveau probe. Domnul procuror mi-a spus dacă am de făcut un denunț și am fost trimisă într-o sală de consiliu să mă gândesc și în acest timp îmi venea apărătorul, după 23 ore am fost din nou dusă în față. M-a întrebat unde este cea 100.000 de euro dată de Gabi, denunțătoarea din dosar. Am spus unde sunt banii”, a declarat Terceanu la Antena 3.

Denunțătorul, inculpat și el în alt dosar

Gianina Terceanu a oferit și câteva detalii despre cine a denunțat-o. „Denunțătorul din dosarul meu are calitatea de inculpat din alt dosar, îmi fusese prezentată de o altă persoană. Mi-a spus că îi cunoaște pe frații Beclai că ar putea să se ducă să discute o eventuală soluție. (…)Acolo a fost intermediarul și întâlnirea cu Giovani Becali. Nu îmi mai aduc aminte ce a spus. Mi-a fost teamă. Pentru că am fost sigură că voi da soluția temeinică și legală. Nu am promis nicio soluție. Asta am spus și intermediarului, care a fost și denunțătorul. Îi dă intermediarului un plic cu 10.000 de euro, la mine au ajuns doar 2000 de euro. Nu a fost înlăturată de procurorul de caz”, a mai spus fosta judecătoare.

Relația cu Borcea

Judecătoarea a subliniat și faptul că relația cu Cristi Borcea a fost cât se poate de normală. „În rechizitoriul este consemant că ne-am plăcut. A fost doar o întâlnire. În sensul de a nu se da o altă conotație verbului a plăcea. Între doi oameni care discută și atât. Am avut doar o întîlnire de doar două ore. Am discutat despre dosar”, a comentat Gianina Terceanu.

Despre dosar

Dosarul Transferurilor este un scandal de corupție din România, în perioada 2007-2014, prin care mai mulți șefi de cluburi de fotbal sau impresari declarau sume de transfer mai mici decât cele reale, păstrând banii pentru ei și plătind un impozit mai mic decât cel cuvenit. Toate activitățile s-ar fi făcut prin companii off-shore din străinătate. Aceștia au fost acuzați că, prin intermediul unor tranzacții ilegale, în perioada 1999-2005 au produs statului un prejudiciu de 1,5 milioane de dolari și un prejudiciu de peste 10 milioane de dolari cluburilor de fotbal din Liga 1.

Condamnări

George Copos – 3 ani și 8 luni cu executare
Mihai Stoica – 3 ani și 6 luni cu executare
Cristi Borcea – 6 ani și 4 luni cu executare
Ioan Becali – 6 ani și 4 luni cu executare
Victor Becali – 4 ani și 8 luni cu executare
Jean Pădureanu – 3 ani și 4 luni cu executare
Gică Popescu – 3 ani, 1 lună și 10 zile cu executare
Gigi Nețoiu – 3 ani și 4 luni cu executare