Judecătoarea acuzată că a primit mită de la interlopi a fost plasată în arest la domiciliu

Judecătoarea acuzată că a primit mită de la interlopi a fost plasată în arest la domiciliu

Magistraţii de la Curtea de Apel au respins cererea procurorilor de arestare preventivă a judecătoarei Elena Burlan-Pușcaș şi au dispus ca aceasta să fie plasată în arest la domiciliu.

Judecătoare la Tribunalul București, Elena Burlan-Pușcaș este acuzată că a primit 50.000 de euro mită pentru a elibera din arest doi suspecţi de tentativă de omor. Ulterior, le-ar fi dat acestora condamnări cu suspendare, spun procurorii DNA. „Sunt nevinovată. Am fost un judecător corect, de 23 de ani şi jumătate activez în sistem. Nu am avut probleme nicidoată. În toţi cei 23 de ani de carieră nu am avut niciodată probleme. Dacă un simplu denunţ al unui condamnat, care încearcă să-şi uşureze situaţia, poate să îngroape cariera unui judecător înseamnă că aceasta este ţara în care trăim şi că ne merităm soarta“, a spus judecătoarea. Aceasta a fost însoțită în sala de judecată de soțul ei, fostul fotbalist Marcel Pușcaș. „Nu știu ce judecător nu este în vizorul celor de la DNA... Văd că sunt mai mulţi din ţară.. Probabil că e o luptă intestină în cadrul ministerului, dar nu asta e important, important este să se judece corect şi cred ca aşa va fi”, a declarat Marcel Pușcaș.

Procurorii DNA susțin că că soluţiile date de judecătoare au fost, de fiecare dată, desfiinţate de magistraţii de la instanţele superioare. De exemplu, inculpaţii acuzaţi de tentativă de omor, cărora Elena Burlan Puşcas le-a dat pedepse cu suspendare, au fost ulterior condamnaţi la 9 ani de închisoare.

„Inculpata Elena Burlan-Pușcaș a primit, în perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpații vizați de cercetarea judecătorească (din care doi cercetați pentru tentativă de omor calificat) suma totală de 50.000 euro. Banii respectivi au fost primiți de magistrat pentru a dispune față de cei doi inculpați cercetați pentru tentativă de omor calificat înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, lucru care s-a și întâmplat”, susțin procurorii DNA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Având în vedere calitatea de magistrat a Elenei Burlan-Pușcaș, DNA a acerut și a obținut, miercuri, avizul favorabil de la Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Dosarul a fost înregistrat la DNA abia în anul 2016.

Elena Burlan Puşcaş este magistratul care a decis în primă fază achitarea medicului Șerban Brădişteanu, acuzat de abuz în serviciu şi primirea de foloase necuvenite, în legătură cu o licitaţie pentru echiparea spitalelor penitenciar. Hotărârea a fost menținută apoi definitiv de instanța superioară. Ea a decis, în primăvara anlui 2016, arestarea preventivă a celor doi israelieni trimişi de Black Cube în România să o spioneze pe Laura Codruţa Kovesi.