Evenimentul Zilei > Actualitate > Jose Bove combate globalizarea in cursa pentru Elysee
Jose Bove combate globalizarea in cursa pentru Elysee

Jose Bove combate globalizarea in cursa pentru Elysee

Jose Bove, liderul antiglobalizare din Franta, si-a anuntat duminica intentia de a candida la alegerile prezidentiale din luna aprilie.

„Imi voi prezenta candidatura la 1 februarie”, a anuntat Bove, precizand ca prefera sa amane anuntarea oficiala a candidaturii pentru a vedea „dinamicile” pe care anuntul sau le va provoca in politica franceza, dar si pentru a avea timpul necesar strangerii de semnaturi pentru sustinerea candidaturii. Pentru a fi validata, o candidatura la prezidentialele franceze trebuie confirmata de semnaturile a 500 de alesi locali si regionali.

„Suntem rezistenta in fata lumii liberale, in fata transformarii intregii planete intr-o piata… sa fim rezistenta in fata puterii!”, a declarat Bove, duminica, in suburbia pariziana Montreuil, in prezenta unei multimi de militanti antiliberali care l-au sustinut in campania impotriva Constitutiei UE.

Celebru pentru pipa si mustata inconfundabile, Bove si-a castigat notorietatea in perioada in care apara drepturile taranilor francezi in fata presiunilor globalizarii. Imaginea sa a fost puternic accentuata ulterior de apelurile la „nesupunere civila” cu care alege sa-si formuleze linia antimondializare si, in special, aversiunea fata de organismele modificate genetic.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: