Evenimentul Zilei > Politica > Jocurile sunt făcute în USR PLUS! Cui prodest Dacian? „Barna simte ceva: Cioloș nu e el, e la ordin”. VIDEO
VIDEO

Jocurile sunt făcute în USR PLUS! Cui prodest Dacian? „Barna simte ceva: Cioloș nu e el, e la ordin”. VIDEO

Pe lângă congresul PNL, prima scenă politică a țării a fost capturată săptămâna trecută de o altă dispută acerbă: lupta pentru șefia USR PLUS, care în primul tur l-a desemnat câștigător pe Dacian Cioloș. Istoricul Florian Bichir și invitații săi, jurnaliștii Octavian Hoandră, Robert Turcescu și Liviu Alexa, au dezbătut în direct la EVZ Play ce miză are Cioloș în acest moment și pe cine reprezintă de fapt.

Jurnalistul Robert Turcescu a atras atenția că mult disputatul congres PNL trebuie pus într-o legătură mai strânsă decât pare cu congresul USR PLUS.

Fără discuție că Cioloș e om al sistemului. Ordinul vine de la Macron”

„Atenție la ce se întâmplă în congresul USR! Dan Barna, care simte că i-a ajuns funia la par, a ajuns să-l acuze pe Cioloș că e om al sistemului. Ceea ce e foarte adevărat, fără discuție. Barna mai simte ceva: Cioloș nu e el, e la ordin. Ordinul lui vine dinspre Franța. Dacă Macron îi va spune să refacă alianța cu PNL, Cioloș se va executa. Macron speră că va deveni în sfârșit liderul UE după plecarea lui Merkel„.

Liderul Renew Europe, Dacian Cioloș, alături de președintele Franței

Turcescu opinează că, din punctul lui de vedere, există două mari scenarii: „Cred că jocurile sunt făcute și în USR. Vom avea parte de refacerea AUR – PLUS sau de un scenariu PNL – PSD, în care cred foarte mult”.

PNL va fi din ce în ce mai LGBT

Pe de altă parte, jurnalistul anticipează că jocurile de la Bruxelles sunt atât de puternice că vor afecta indubitabil și liberalii. „Viitorul partidelor va fi atât de dependent de Bruxelles încât o întoarcere la valori gen familie, liberalism autentic nu mai e posibilă cu PNL-ul actual. Va fi mult mai progresist decât a fost până acum, va fi din ce în ce mai LGBT. Nu mai sunt admise stridențele de tipul AUR, vor fi marginalizate”.

Jurnalistul clujean Liviu Alexa crede că Rareș Bogdan, ales vicepreședinte al PNL, ar trebui „să adapteze ce face Ungaria la România. Să găsească o linie corect adaptată la Bruxelles”. Acesta a avansat o ipoteză inedită: se pregătește refacerea PSD prin revenirea lui Vasile Dâncu în fruntea sa.

Versiunea integrală a emisiunii poate fi vizionată aici:

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: