Evenimentul Zilei > Actualitate > Jocurile Olimpice 2020. Bianca Ghelber s-a calificat în finala probei de aruncare a ciocanului
Jocurile Olimpice 2020. Bianca Ghelber s-a calificat în finala probei de aruncare a ciocanului

Jocurile Olimpice 2020. Bianca Ghelber s-a calificat în finala probei de aruncare a ciocanului

Bianca Florentina Ghelber a reușit un parcurs foarte bun în calificările probei de aruncare a ciocanului, s-a calificat în finală și are șanse să câștige o medalie.

Românca Bianca Florentina Ghelber (31 de ani) a reușit să se califice, duminică dimineață, în finala probei atletice de aruncarea ciocanului, reușind a 11-a performanță a sesiunii de calificări, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

A reușit să ajungă în finală cu a treia încercare

Sportiva „tricoloră” se află la a treia prezență la Jocurile Olimpice. Ea a mai luat startul la Beijing (China) în 2008 și Rio de Janeiro (Brazilia) în 2016., Bianca Ghelber a concurat în Grupa B și a reușit din a treia încercare aruncarea ce i-a validat calificarea în finală. Primele două aruncări au măsurat 69.78 m și 70.80 m, care ar fi fost insuficiente pentru accederea în finală

La ultima aruncare, Bianca Florentina Ghelber a bifat o performanță de 71.72 de metri. Reușită cu care s-a clasat a 7-a în grupă și a 11-a în ierarhia generală. Cea mai bună performanță din cele două grupe a aparținut sportivei poloneze Anita Lodarczyk, care a aruncat 76.99 de metri.

Bianca Ghelber este numărul 21 mondial și-a depășit, azi, la Tokyo, cel mai bun rezultat personal al sezonului, care era de 71.19 m. Cel mai bun rezultat al carierei a ajuns la 73.52 de metri.

Sportiva română, antrenată de multipla campioană mondială și europeană la aruncarea ciocanului, Mihaela Melinte, a anunțat înainte de a pleca la Jocurile Olimpice că și-a stabilit ca obiectiv o clasare în primele 6.

Finala acestei probe de atletism este programată să înceapă, marți, de la ora 14.35

În altă ordine de idei, o veste tristă de la Jocurile Olimpice. Un cal al echipei de echitaţie a Elveţiei a trebuit să fie eutanasiat duminică după ce s-a accidentat în timpul probei de cross din cadrul concursului complet, a anunţat Comitetului olimpic elveţian,

Calul, Jet Set, şi-a rupt un ligament la piciorul drept din faţă la aterizarea dintr-un salt. „Din cauza accidentării extrem de grave şi a durerii pe care i-a provocat-o, calul a trebuit să fie eutanasiat la scurt timp după acest incident”, se menţionează într-un comunicat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: